"Pe Bulevardul Barbu Vacarescu, avem un imobil de birouri care a fost anuntat in piata la pretul de 17.000 euro/luna, insa dupa trei luni de asteptare, proprietarul este dipus sa accepte 13.000 euro/luna. Chiriasul este dificil de gasit, fiind o suprafata de 970 mp, iar acum multor companii mari le este teama sa-si asume o chirie de peste 10.000 euro, in conditiile in care activitatea lor este pusa sub semnul intrebarii pe fondul unei crizei al carei final nu-l poate preconiza nimeni",sustin reprezentantii EuroMetropola.

Potrivit acestora, pe segmentul inchirierilor de spatii de birouri, in Pantelimon, chiria a scazut de la 18 euro/mp/luna la 16 euro, insa proprietarul ar accepta si 14 euro, mai ales ca imobilul nu mai are chiriasi
de peste patru luni.

Si in nord au aparut scaderi de preturi ale birourilor oferite spre inchiriere: in medie avem reduceri de 2-3 euro/mp/luna. De asemenea, pentru o cladire de birouri din zona Dorobanti, pe care proprietarul a dorit initial 1,7 milioane euro, a primit o oferta de 1,3 milioane si cel mai probabil vanazarea se va concretiza cu acest pret final ", au mai adaugat reprezentantii companiei.

Citeste si:

Terenurile din zonele ultracentrale au avut cel mai putin de suferit, scaderea pe acest segment fiind de 5-10%, in timp ce nordul se afla la polul opus, cu cele mai mari scaderi de preturi.

“Pe Soseaua Pipera Tunari, preturile anumitor terenuri s-au injumatatit, in special al celor care sunt la vanzare de peste sase luni in piata. De la 900 euro/mp s-a ajuns pana la 400 euro/mp, iar in Baneasa s-a coborat de la 450 euro/mp, pana la 290 euro/mp”, au incheiat consultantii EuroMetropola.