"Piata imobiliara a terenurilor s-a blocat inca din lunile martie-aprilie. Numarul ofertelor pe acest segment de real estate a ramas constant, iar tranzactiile au scazut", a mai spus Muntean, citat de NewsIn.

Potrivit analizei realizate de reprezentantii Run Data Solutions, proprietarul imopedia.ro, in zonele limitrofe Bucurestiului, cei mai numerosi proprietari care vor sa-si valorifice terenurile se afla in orasul Otopeni. Pe locul doi in topul ofertelor noi se afla comuna Corbeanca, iar pe locul trei comuna Balotesti.

Managerul general al companiei mai spune ca numarul ofertelor de case si vile din imopedia.ro a ajuns la 12.000 si este mai mic decat cel al apartamentelor, dar mai mare decat cel al terenurilor, sectiune in care in octombrie 2008 sunt postate 5.000 de anunturi.

Citeste si:

"In baza noastra de date Imopedia.ro, de la inceputul anului, cele mai multe anunturi de vanzare au avut ca obiect apartamentele din Bucuresti si Ilfov. Doar in luna octombrie au fost aproape 30.000 de oferte postate de agentiile imobiliare, mai mult decat dublu fata de luna ianuarie a anului 2008", a adaugat reprezentantul Run Data Solutions.

Potrivit lui Razvan Muntean, portalul run.ro a devenit recent, prin rebranding, imopedia.ro, pe site fiind postate de catre peste 600 de agentii peste 400.000 de anunturi imobiliare. "Am schimbat grafica, am schimbat conceptul, am creeat discutii in rindul agentiilor imobiliare prin introducerea fisei tehnice de conformitate care va tria ofertele imobiliare. Astfel, speram noi, se va termina cu ofertele false", sustine Muntean.

Run Data Solutions a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 400.000 de euro, iar pentru anul acesta vizeaza o crestere de 50%, pana la 600.000 de euro. Aproximativ 70% din cifra de afaceri a companiei este data de sectiunea imobiliare, potrivit managerului Run Data Solutions.