"Este nevoie de lamuriri si pentru oamenii adusi cu autobuze in fata, in ploaie. Probabil ca ei credeau ca vin sa protesteze impotriva celor care le-au taiat pensiile si salariile. Ca sa fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odata. Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari, dar asta e. Timpul ne marcheaza pe toti", a sustinut Ponta, conform Mediafax.

El a facut aceste declaratii in interventia sa in fata Parlamentului, la dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PNL. PNL a organizat, marti dimineata, un miting in Parcul Izvor, acesta desfasurandu-se, in conditii de ploaie, in paralel cu dezbaterile din Parlament asupra motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

La manifestatie participa cateva mii de persoane, insa sub estimarile privind o participare de 10.000 de oameni anuntate anterior de liderii liberali.

Victor Ponta critica motiunea si ii ataca pe liderii UDMR

Ponta a spus, in timpul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura a PNL, ca demersul opozitiei nu critica in niciun fel activitatea Guvernului, care este laudata inclusiv de presedintele Klaus Iohannis, astfel incat actiunea liberalilor nu este decat "o smecherie politica". "Dincolo de o serie de jigniri, invective, cu care m-am obisnuit de altfel, nu exista azi in fata dumneavoastra niciun fel de critica adusa actului de guvernare. Nu exista astazi in fata dumneavoastra niciun fel de opinie a opozitiei despre cum e desfasoara actul guvernare si bineinteles in fata dumneavoastra nicio solutie in cazul, sigur, improbabil, in care motiunea trece. (...) Demersul de azi al opozitiei este doar o smecherie politica prin care sa spui asta e, nu mai avem ce face pana la anul, ii lasam pe ceilalti sa guverneze", a spus Victor Ponta, in debutul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a criticat UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura, considerand ca e "o fractura logica" in atitudinea liderilor Uniunii, care de fiecare data au respins ingerintele politicului in justitie, insa demersul opozitiei este "exact invers" fata de ce a tot afirmat UDMR. "Chiar daca UDMR a decis sa voteze motiunea, respect acest drept al lor. Insa cred ca exista totusi o fractura logica. UDMR a fost intotdeauna constant in a combate implicarea juridicului in politica si a politicului in Justitie. Cred ca textul de astazi este exact invers decat ce ati afirmat de fiecare data", a spus premierul, in timpul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura a PNL.

"Respect dreptul dumneavoastra de a vota motiunea, dar cred ca sunteti obligati sa spuneti care este pozitia fata de ceea ce cer colegii liberali", a adaugat Ponta. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca recomandarea pentru parlamentarii UDMR este de a vota, la motiunea de cenzura, impotriva Guvernului, precizand insa ca nu va fi un vot pentru textul motiunii, deoarece subiectul acuzatiilor premierului trebuie discutat in justitie si nu in Parlament.