“In primele patru luni ale anului, Cascade a incheiat doua noi contracte de inchiriere, pentru o suprafata de 1,735 mp, ce reprezinta circa 11% din suprafata cladirii, nivelul chiriei situandu-se in jurul a 18 euro/mp/luna. Cea mai mare suprafata semnata recent, de 1.100 mp, va fi ocupata de o companie internationala de cosmetica”, se arata in raportul ECDC.

Cele doua contracte semnate anterior cu Banca Romaneasca si cele doua subsidiare ale sale sunt in curs de renegociere, iar daca vor fi incheiate gradul de ocupare al Euro Tower ar urca la 65%, se mai mentioneaza in raport.

In toamna anului trecut, Alex van Breemen, general manager al Cascade Group, anuntat ca Euro Tower este inchiriata in proportie de 85% si va fi finalizata in luna decembrie, dorindu-se a fi prima cladire finalizata cu rating BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).

Intre timp, compania AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian au finalizat cladirea The Lakeview, de asemena certificata cu ratingul BREEAM si cu un grad de ocupare de 100%.

Euro Tower are o suprafata inchiriabila de 16.800 mp, dezvoltata pe 18 etaje si include 300 de locuri de parcare, investitia fiind estimata la 60 milioane de euro, potrivit declaratiilor mai vechi ale dezvoltatorului.

European Convergence Development Company (ECDC), administrat de Charlemagne Capital Limited, mai este activ pe piata locala prin proiectul rezidential Asmita Gardens, unde a achizitionat in august 2006 jumatate din proiect, prin incheierea unui parteneriat cu grupul indian Asmita.

Citeste aici cat este rata de neocupare pentru cladirile de birouri din Bucuresti.