Senatorul Vergil Chițac și soția lui au fost aduși fără izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, deși sunt confirmați cu coronavirus.

UPDATE 16:40! Colonelul Daniel Popa susține că există o prevedere în protocolul Departamentului pentru Situații de Urgență de la nivel național, care permite inspectoratelor teritoriale să transporte fără izoletă mai multe persoane, cu condiția ca acestea să fie confirmate toate cu coronavirus. Acest lucru este posibil când la nivelul județului nu există suficiente izolete:

“A fost adus fără izoletă, conform procedurii. Este o procedură emisă de DSU, în care persoanele care sunt confirmate se transportă cu autospeciala de victime multiple sau alte mașini, în condiții de siguranță. Asta înseamnă să fie închisă ambulanța sau mașina. Se duc la locul unde trebuie să ajungă și apoi autospeciala este dezinfectată. Este o alternativă la transportul cu izoleta în condițiile în care nu ai izolete suficiente sau nu ai în dotare. Constanța are o izoletă și erau trei persoane. Medicul de specialitate a zis că pot fi transportate toate trei deodată, fiind toate infectate, confirmate de Spitalul de Boli Infecțioase. Echipajul a fost echipat corespunzător. Nu erau expuși la niciun risc. Toți trei erau infectați. Iar mașina a mers la decontaminare. Izoleta oferea o siguranță pentru contaminarea autospecialei”.

Aceștia erau însoțiți de o a treia persoană, un apropiat al lui Vergil Chițac, care a coborât din aceeași ambulanță SMURD și care purta doar o mască de protecție, potrivit G4Media.

Parlamentarul liberal și soția nu purtau nici măcar mască de protecție.

Cristina Schipor, șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, a declarat că nu instituția sa este responsabilă de echiparea regulamentară a pacienților infectați cu coronavirus, ci Inspectoratul de Situații pentru Urgență Constanța.

În aceste condiții, realizarea investigațiilor pentru personalul medical este vitală, mai ales că, atunci când epidemia va lua amploarea, specialiștii ATI și asistenții din aceste secții vor juca un rol major. Până la această oră, cel puțin 13 persoane au fost infectate de fostul polițist, ultimele patru cazuri fiind confirmate azi. În același timp, în urma confirmării de azi a cazului senatorului Vergil Chițac, toți parlamentarii, plus consilierii, au fost chemați să li se facă teste, fără nici un fel de analiză a traseului epidemiologic, ca să se vadă dacă cu adevărat ar fi putut fi în contact!

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri