Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a discutat cu reprezentanții din industria de confecții, iar aceștia sunt dispuși să schimbe linia de producție și să înceapă să scoată pe piață măști medicinale și combinezoane. De asemenea, ministrul a mai spus că Farmec Cluj a primit aprobarea Guvernului pentru a începe să producă biocide.

”Producem confecții, am vorbit cu patronajul din zona confecțiilor și acum vom începe să producem măști și echipamente de protecție pentru medici. Acum ne chinuim să găsim materiale și vom începe să producem. Nu este foarte greu să faci o astfel de schimbare. Gândiți-vă că un combinezon pentru medici este asemănător cu o salopetă. Avem linii de producție, am foarte multe solicitări la Minister pentru aceste schimbări. Problema noastră este să găsim materialele”, a declarat Virgil Popescu, potrivit Hotnews.ro.

Pentru măștile de protecție este mai ușor, spune ministrul Economiei, încă rămâne constantă problema materialului. Acesta speră că în această săptămână se vor găsi materialele. ”În câteva zile vom produce măști de protecție în România”, a completat Popescu.

Totodată, ministrul Economiei spune că Farmec Cluj a depus o cerere pentru a putea produce biocide, pentru a nu mai depinde doar de import.

”Cred că această criză ne-a trezit și pe noi și pe cei din Europa și mai cred că am înțeles cu toții cât este de important să producem materiale vitale în țara noastră. Importurile din China, ați văzut ce s-a întâmplat, s-au tăiat brusc.

Citeste si:
Din 15 aprilie vor fi suficiente măști pentru medici și populație
Ministrul Economiei: Din 15...

Cred că este momentul să repornim industria esențială în România. Nu vorbim doar despre materiale sanitare, vorbim despre toate produsele de care are nevoie o țară în situație de criză”, a precizat acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Primul deces în urma infectării cu Coronavirus în rândul personalului medical
Setari Cookie-uri