Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a îngrijit se află în izolare la domiciliu. 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar sunt în izolare la domiciliu.

În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar, însă activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.

Citeste si:
OMV Petrom și Mastercard livrează către 5 spitale pachete VIVA...
OMV Petrom în parteneriat cu...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Sercin Giray l-a înlocuit pe Pascal Cassecuelle la conducerea Bayer România
Setari Cookie-uri