Câteva cadre medicale de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu sunt nevoite să stea acasă, izolate, după ce au intrat în contact cu colegul lor, un asistent medical, diagnosticat pozitiv cu COVID-19, care se află în prezent internat la Secţia Boli Infecţioase a acestui spital, a precizat, duminică, directorul instituţiei, Cornel Benchea, potrivit Agerpres.

"Se verifică traseul pe unde a fost (asistentul infectat n.r.). Noi am împărţit personalul pe ture, tura aceea a lui este în izolare acasă", a explicat Cornel Benchea.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, au confirmat, duminică, faptul că un asistent medical de la ATI este internat la Boli Infecţioase, diagnosticat pozitiv cu COVID -19. La spitalul sibian are loc o anchetă internă, după ce s-a constatat că acest asistent confirmat pozitiv cu COVID-19 a intrat în contact cu familia unui pacient, revenită din Germania, dar nu a spus acest lucru când a venit la serviciu.

"Unul dintre asistenţii medicali de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum internat la Secţia de Boli Infecţioase, starea sa fiind staţionară. Spitalul desfăşoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea şi va reveni cu date de îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică pentru a determina şi izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul şi în afara spitalului. Din primele date disponibile, se ştie că asistentul efectuează în timpul liber şi îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în ţară din Germania, dar nu a informat spitalul, expunându-şi colegii la risc", a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Citeste si:
Tătaru: Medicul a decis dacă pacientul cronic poate fi tratat sau nu
Ministrul Tătaru: În perioada...
Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
La risc sau în siguranță? Platforma care arată riscul de a te infecta cu COVID
Setari Cookie-uri