Persoanele cu o vârstă de peste 65 de ani vor putea să părăsească locuințele doar în intervalul orar 11:00 - 13:00, a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, care prezintă cele mai noi măsuri adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Deplasarea persoanelor peste 65 de ani este permisă între orele 11 - 13, pentru scopurile de mai jos:

  • deplasarea în interes profesional,
  • asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor domestice,
  • asistență medicală care nu poate fi amânată,
  • îngrijire copil,
  • asistență persoane vârstnice,
  • deplasări scurte pentru activitate fizică, dar sunt excluse toate activitățile de echipă,
  • donarea de sânge.

Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara acestui interval, dacă se face în interes profesional sau activități agricole.

Alte declarații ale ministrului:

  • Noile restricții vor intra în vigoare de mâine (miercuri, 25 martie).
  • În numai o zi 186 persoane au fost infectate.
  • Administratorii piețelor trebuie să asigure respectarea unor distanțe minime între comercianți și clienți
  • Se suspendă toate zborurile operatorilor economici aerieni spre Franța și Germania pentru toate aeroporturile pentru 14 zile, cu excepția aeronavelor de stat, transport marfă, corespondență, umanitare, tehnice, de miercuri, ora 23:00.
  • Documentele care expiră pe perioada stării de urgență pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

"Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru: în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi (...), deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale (...), pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasările scurte, în apropierea locuinţei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor", a spus Vela, citat de Agerpres.

Excepţii de la această interdicţie mai sunt deplasarea în scopul donării de sânge, precum şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri