Urgenţele medicale chirurgicale, ortopedice, pediatrice şi de obstetrică-ginecologice din judeţul Suceava vor fi preluate de Spitalul Municipal Fălticeni, care devine spital-suport, alături de cel din Rădăuţi, în contextul evoluţiei COVID-19, a declarat presei managerul unităţii, Vlad Alexandru Morariu, scrie Agerpres.

Managerul Spitalului Fălticeni a spus că a început să primească urgenţe medicale încă de la începutul acestei săptămâni, dar a precizat că are angajat doar un medic ATI şi nu poate accepta, deocamdată, foarte multe cazuri chirurgicale.

Totodată, Morariu a spus că secretarul de stat Nelu Tătaru şi coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, care au vizitat spitalul marţi, i-au dat asigurări că va primi sprijin pentru a acoperi deficitul de medici în specialităţile în care acesta există.

Managerul Spitalului Fălticeni a spus, de asemenea, că la unitatea medicală pe care o coordonează vor fi repartizaţi, în perioada următoare, doi medici rezidenţi în ultimul an, din specialitatea ATI.

Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului Municipal Fălticeni dispune de 40 de paturi, dintre care zece sunt pentru Ortopedie, Secţia de Pediatrie are 30 de paturi, iar Secţia de Obstetrică - Ginecologie are 35 de paturi.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că în şedinţa Consiliului Local de joi se va vota alocarea din fondul de rezervă a sumei de un milion de lei pentru spital, iar din această sumă vor fi achiziţionate trei ventilatoare mecanice pentru adulţi, care vor intra în dotarea ATI, şi un analizor pentru testarea COVID-19.

Potrivit managerului Morariu, Spitalul Municipal Fălticeni are, în prezent, în dotare două ventilatoare mecanice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri