Un număr de 80 de lămpi cu ultraviolete au fost achiziţionate din fonduri proprii de Primăria Fălticeni, pentru dezinfecţia zilnică a unităţilor de învăţământ din municipiu, a anunţat primarul Cătălin Coman.

Potrivit primarului, lămpile cu ultraviolete vor putea fi folosite începând de marţi, urmând a fi amplasate în sălile de clasă, spaţiile comune, precum holuri, grupuri sanitare, cancelarii, cabinete şi laboratoare, pentru a oferi condiţiile cele mai sigure pentru copii şi profesori.

"Sunt lămpi cu ultraviolete care distrug orice fel de bacterie, virus, şi nu vorbim doar de coronavirus, ci de toate bacteriile şi toţi viruşii care pot exista la şcoală. Din păcate există, având în vedere traficul mare de copii şi profesori. Ele vor fi utilizate în fiecare sală de clasă, în fiecare zi. Unităţile şcolare vor avea responsabilitatea, prin personalul tehnic, să facă acest lucru. Nu sunt greu de întrebuinţat (...) Asigură o dezinfecţie extrem de eficientă pentru o suprafaţă de 50-60 de metri pătraţi. Acolo unde sălile de clasă sunt mai mari, vor fi instalate câte două lămpi şi ele vor fi mutate periodic, după ce copiii vor părăsi unităţile şcolare sau în pauzele dintre orele de dimineaţă şi orele de după amiază, pentru că există la marea majoritate a şcolilor din Fălticeni o pauză de aproximativ o oră între cei care învaţă dimineaţa şi cei care învaţă după amiază'', a explicat Coman, citat de Agerpres.

El a precizat că Primăria Fălticeni a alocat fonduri importante şcolilor pentru achiziţia de dezinfectanţi şi materiale pentru curăţenie şi nu există unitate de învăţământ care să nu aibă condiţiile de siguranţă sanitară implementate şi aplicate.

"Fiecare unitate şcolară are tot ceea ce îi trebuie din acest punct de vedere. La fel panouri despărţitoare din plexic, acolo de unde am primit solicitări, acolo unde directorii şi-au făcut treaba şi au făcut o estimare corectă exactă a necesarului de materiale. Am fost extrem de prompţi şi prin rectificări bugetare succesive am alocat sumele de bani necesare. Nu există la nivelul municipiului Fălticeni nicio unitate şcolară care să nu aibă toate condiţiile (...) La Fălticeni marea majoritate a şcolilor funcţionează pe scenariul verde, dar avem şi scenariul roşu la Colegiul Tehnic 'Mihai Băcescu', acolo unde toate cele trei doamne directoare au fost infectate şi un profesor cu coronavirus. Din fericire, lucrurile evolează bine şi ne dorim ca de la 1 octombrie şi aici şcoala să înceapă în condiţii normale'', a mai spus primarul Cătălin Coman.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri