Coronavirus | Doi preoți din Capitală au COVID-19: în total 6 persoane de la biserica Sf. Dumitru sunt infectate

6 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în cadrul bisericii Sf. Dumitru, din București. Este vorba despre doi preoți, doi diaconi, cântărețul bisericii și o angajată au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit Digi24.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susține că nu este niciun pericol pentru enoriași, pentru că puținele persoane care au mai venit la biserică au asistat la slujbă în curte.

Cei șase sunt de la Biserica Sf. Dumitru Colentina, iar parohia a anunțat imediat Direcția de Sănătate Publică București, a declarat, miercuri, la Digi 24, Vasile Bănescu.

"S-a făcut anchetă epidemiologică și s-a decis izolarea tuturor clericilor din parohie. Au fost confirmate pozitiv în total 6 persoane - 2 preoți, 2 diaconi, cântărețul și doamna de la lumânări. Toți sunt internați și într-o stare relativ bună. Biserica și curtea au fost dezinfectate de mai multe ori. Slujba s-a oficiat în curtea bisericii, deci nu există un pericol extins pentru oamenii puțini care au mai venit la biserică", a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Citeste si:
Câte atacuri la adresa cadrelor medicale au fost înregistrate în 2020
Câte atacuri la adresa...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri