Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, susţine că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani de zile şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea. În plus, acesta spune că în România mor zilnic circa 650 de persoane și „rămâne să vedem câte cazuri de infecţie cu Covid-19” sunt, scrie Mediafax.

„Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazuril de infecţie cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienţi care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu aşa o socoteală, mai puţin de unu la mie din populaţia României. Avem mai puţin de unu la mie din populaţie cu dializă şi avem 20% dintre decese pacienţi cu dializă”, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila susține că epidemia de Coronavirus va dura doi ani.

„Eu cred că trebuie să reducem oricum activitatea socială, adică să nu ne întoarcem la modelul anterior. Probabil că vor exista relaxări în cursul perioadei de vară. Punctul meu de vedere a fost şi mi-l menţin legat de o evoluţie de doi ani a acestei epidemii”, a mai spus Rafila.

Rafila a declarat recent că vârful epidemiei nu va fi dat de numărul total de cazuri de infecție, ci de creșterea numărului zilnic de cazuri de persoane infectate, iar aceasta nu a exclus să avem peste 100.000 de persoane infectate. Cât despre perioada de vârf, acesta a estimat că se va întâmpla „în ultima decadă a lunii aprilie, începutul lunii mai”.

Până vineri, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri