După o demisie în bloc a cadrelor medicale de la Spitalul din Orăștie, cele cinci asistente s-au răzgândit în privința demisiei.

În această seară cele cinci asistente și infirmiere de la spitalul din Orăștie și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare, potrivit Digi24.

Prefectul din județul Hunedoara a mers în această după-amiază la Orăștie și a reușit să le convingă pe cele 5 asistente și cele 5 infirmiere să se întoarcă la spital. Nu a reușit același lucru cu medicul de la ATI care a plecat astăzi împreună cu personalul medical din secție și a lăsat pacienții în grija unei singure asistente.

Pentru că secția ATI a rămas practic fără medic, prefectul Vasilică Potecă spune că mâine va face o solicitare către Ministerul Sănătății pentru a fi detașat un medic de la un alt spital ca să îi suplinească lipsa acestuia.

Pentru că au fost multe demisii astăzi, și sunt în continuare amenințări cu demisia, la nivelul Ministerului Sănătății se discută să fie dat un ordin de ministru pentru ca în momentul în care cineva, un cadru medical își depune demisia, să rămână în preaviz o lună și jumătate – 90 de zile, pentru că în fiecare zi asistăm practic la golirea spitalelor de cadre medicale, fie pentru că sunt infectate, și atunci sunt în spital pentru a primi tratament, fie pentru că sunt suspecte că ar fi infectate, și atunci sunt în izolare la domiciliu, fie pentru că de teamă pleacă sin spital, așa cum s-a întâmplat astăzi la Orăștie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri