Focar de Covid-19 la un spital din Timișoara din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența coronavirusului

Spitalul din Timișoara a devenit focar de infecție cu noul coronavirus din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența Covid-19 și care a ajuns să-și infecteze colegii.

Patru pacienți și două asistente au fost infectate cu acest virus la spital, scrie Digi24.

Conducerea unității medicale face deja o anchetă în acest caz. Mai mult, ancheta epidemiologică a celor de la Direcția de Sănătate Publică este în continuare deschisă, astfel că numărul infectărilor poate fi mai mare până la finalizarea acesteia.

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, a declarat:

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Citeste si:
Focar de infecție cu noul Coronavirus la o clinică medicală din...
Focar de infecție cu noul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”.

Guvernul a făcut un apel disperat la populație să respecte măsurile anti-Covid. „Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experţilor în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente şi atitudini contrare imperativului sanitar şi social al acestui moment", precizează GCS.

GCS a anunţat miercuri 555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 30.175. Este cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. România a mai înregistrat în 11 aprilie 523 de cazuri, dar ultimele 24 de ore au adus un record de la debutul pandemiei.

Citeste si:
Focar masiv de COVID-19 la un centru pentru copii din București
Focar masiv de COVID-19 la un...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri