Focar de COVID-19 la Spitalul Municipal din Cluj

Un nou focar de coronavirus a apărut la Cluj, la scurtă vreme după ce secția ATI a Spitalului Municipal Cluj-Napoca a devenit unitate COVID-19. 12 cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

"Sunt 12 angajaţi din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici şi 7 asistente. Activitatea funcţionează în condiţii relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienţi COVID-19. S- au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfăşurare", a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, asistentele şi medicii inrfectaţi sunt de la ATI, secţie în care ar urma să fie aduse alte cadre medicale. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis, pe 12 octombrie, ca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca să devină unitate COVID-19, a patra din judeţ.

În județul Cluj au fost raportate 129 de cazuri noi de Covid-19, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, numărul total de infectări fiind la momentul actual de 5.659. Săptămâna precedentă, Clujul a avut un record de îmbolnăviri în decurs de 24 de ore, cu 172 de persoane pozitive.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Numărul de teste realizate pentru această raportare s-a ridicat la 19.507.

Citeste si:
Tătaru anunță mai mulți bani pentru angajații din spitale
Tătaru anunță mai mulți bani...

Sursa foto: Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri