În data de 26 februarie 2020, în România, a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). O lună mai târziu, avem înregistrate peste 2.000 de cazuri, însă cel mai îngrijorător este că 285 dintre acestea sunt din rândul cadrelor medicale.

Personalul medical și spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip de Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste diagnostic.

Cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri cu scopul de a servi cauzei primordiale acestor vremuri, și anume să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe.

”Salvează-i pe salvatori!” este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul colegilor din Rotary, dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de înlăturarea rapidă a pericolului.

"În aceste vremuri deloc bune, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și mai ales a personalului medical. Rotary International este o organizație reprezentativă pentru societatea civilă, cu un rol activ de peste 115 ani în a sprijini sistemul sanitar și populația. Împreună trebuie să arătăm că suntem mai puternici dacă acționăm în spiritul binelui general și de aceea, orice contribuție a fiecăruia dintre noi pe www.salveaza.org este un pas spre a înfrânge virusul COVID-19.", spune Dorin Dumitru Prunariu, membru Rotary, primul și singurul cosmonaut român

Deja s-au strâns și donat echipamente de peste 60.000 euro, care au fost direcționate până acum către spitale atât din București-Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București, dar și în țară, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Cum te poți implica? Contribuind cu donații pentru protecția personalului medical împotriva îmbolnăvirii lor. Fiecare dintre noi este invitat să se alăture inițiativei printr-o donație online pe website-ul www.salveaza.org.

Împreună, solidari pentru România, vom reuși să fie bine!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri