Zentiva își triplează producția de Algocalmin, medicament pentru tratarea durerii şi a febrei, în contextul creşterii cererii de la spitale şi farmacii

Zentiva România, producător local de medicamente generice, își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic (Algocalmin), ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară. Metamizolul sodic este utilizat pe scară largă în România pentru durere și ameliorarea febrei.

Se estimează că volumul producției Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019.

Zentiva România a majorat deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta pacienții, corpul medical și autoritățile. Zentiva lucrează la o serie de proiecte în Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a contribui astfel la protecția populației. În România am accelerat procesul de producție și lucrăm în flux continuu, 24/7, pentru a răspunde nevoilor. Rămânem în legătură strânsă cu entitățile relevante din sănătate pentru a ajuta pacienții români și sistemul de asistență medicală să facă față pandemiei”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Zentiva are o prezență majoră în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos. În prezent, compania exportă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus și altele.

Citeste si:
Zentiva deschide un centru de vaccinare într-una din fabricile sale
Zentiva deschide un centru de...

Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (IQVIA Dec. 2019).

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri