Primarul Cherecheș roagă China să trimită doi medici și la Baia Mare

Primăria municipiului Baia Mare a solicitat sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze pentru a identifica doi medici chinezi care ar putea lucra temporar în cadrul secției AȚI a Spitalului de Pneumoftiziologie, potrivit primarului Cătălin Cherecheș.

"Solicitarea noastră vine în contextul în care Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare va acordă asistență medicală specializată potențialilor pacienți afectați de COVID-19. Spitalul va fi unul de prima linie pentru asemenea pacienți și încercăm să-l pregătim în cel mai scurt timp pentru cazurile viitoare. Sperăm să primim un răspuns optimist din partea Chinei la cererea noastră", a spus Cătălin Cherecheș, scrie Agerpres.

În demersul sau, Primăria municipiului Baia Mare este susținută de Camera de Comerț și Industrie România-China, filiala Maramureș.

"Încercăm prin demersul nostru să venim în sprijinul comunității, având în vedere situația creată de apariția acestui virus care face ravagii la scară planetară. Oamenii de afaceri trebuie să fie conștienți că, indiferent de situație, comunitatea locală se poate baza pe noi", a afirmat președintele Camerei de Comerț și Industrie România-China, filiala Maramureș, Florin Bancos.

În paralel, camera este implicată într-o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru achiziția unor ventilatoare pentru spitalele din municipiul Baia Mare.

Citeste si:
Primarii din Iasi si Baia Mare, amendati de Consiliul Discriminarii
Primarii din Iasi si Baia...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri