Clujenii vor fi supravegheați și cu drone pentru a verifica dacă respectă măsurile de izolare, a anunțat Prefectura Județului Cluj.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum și necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituția Prefectului - Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, anunță implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere și videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor)”, a anunțat instituția într-un comunicat de presă, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate, se vor urmări, în principal, următoarele aspecte:

Verificarea respectării dispozițiilor referitoare la condițiile de părăsire a domiciliului, carantină și izolare la domiciliu;

• Obținerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca (parcuri, zone de agrement, piețe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor);

Citeste si:
Emil Boc: Voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția...
Emil Boc: De luni voi...

• Dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice;

• Prezența activă în teren și asigurarea vizibilității poliției și a celorlalte instituții de aplicare a legii, în vederea creșterii sentimentului de siguranță al cetățenilor.

„Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel. Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției”, se precizează în comunicat.

Locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, în funcție de mai mulți indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.

Citeste si:
Italienii vor fi păziți cu drone pentru respectarea restricțiilor...
COVID-19 | Italienii vor fi...

La acțiuni vor participa polițiști din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca și ai Serviciului Criminalistic, polițiști locali, jandarmi și personal MAPN, sprijiniți de un specialist civil, care va gestiona activitățile de fotografiere, videofilmare și de transmitere a acestor date la sol.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Vaccinul românesc împotriva COVID-19 ar putea fi administrat pe cale intranazală
Setari Cookie-uri