Cluj-Napoca va avea semafoare care dau amenzi daca treci pe rosu

Desi de ani buni in majoritatea capitalelor europene semafoarele au camere care iti dau amenzi daca treci pe rosu, in Bucuresti inca nu sunt disponibile. Cluj-Napoca vrea ca din vara sa aiba astfel de semafoare pe unul dintre bulevardele principale, scrie Transport Times.

Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca va fi modernizat complet in vara, urmand sa aiba o banda speciala pentru biciclisti, o banda unica pentru transportul in comun si semafoare care vor amenda soferii care trec pe rosu.

“Vor fi extinse benzile dedicate pentru transportul in comun, va fi s i o banda pentru biciclisti, va fi modernizat intregul iluminat public, va fi completat aliniamentul de arbori, care va avea un sisterm de irigare automat, cu senzori de umiditate, vor fi amplasate banci cu prize USB pentru incarcarea telefoanelor mobile, vor fi montate cismele. De asemenea, avem in vedere amenajarea de statii de incarcare pentru biciclete si trotinete electrice, dar si statii de incarcare pentru autoturisme electrice. Vom avea si un sistem inteligent de monitorizare a traficului, care va permite numararea masinilor pe fiecare banda, dar si numararea biciclistilor sau pietonilor, astfel incat sa putem lua decizii bazate pe date reale din trafic”, a declarat Ovidiu Cimpean, seful Directiei de Dezvoltare Locala din Primaria Cluj.

Noul bulevard va fi dotat cu camere “speed-enforcement”, camere “red-enforcement”, camere ANPR (supraveghere benzi dedicate transportului in comun), camere video analiza pietoni/biciclisti.

Proiectul are o valoare de 12 milioane de euro si va fi finantat din fonduri europene in proportie de 98%.

Citeste si:
Un inginer român din SUA promite că va rezolva problema traficului...
Cum va rezolva problemele...

Bulevardul 21 Decembrie este una dintre cele mai importante artere ale Clujului, care preia intreg traficul din partea de est a municipiului. Pe directia Est-Vest are intre trei si sase benzi de circulatie, iar în sens invers, pe cea mai mare parte a strazii, accesul este permis doar mijloacelor de transport in comun.

Sursa foto: By monticello / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri