ASSMB: 16 cadre medicale și trei angajați de la Spitalul Colentina au fost infectați cu COVID-19

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a transmis, sâmbătă, că 16 cadre medicale și trei angajați ai Spitalului Colentina au fost infectați cu coronavirus. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu au fost raportate informații referitoare la aceste cazuri, scrie G4Media.ro.

ASSMB susține că angajații au fost depistați cu COVID-19 după ce au fost testate 300 de persoane care sunt implicate în tratarea pacienților. Cei trei angajați fac parte din personalul TESA, iar toate cele 19 persoane confirmate pozitiv sunt asimptomatice.

ASSMB susține că informațiile au fost transmise Direcției de Sănătate Publică a municipiului București, respectându-se toate reglementările impuse în astfel de situații. În prezent, în cadrul Spitalului Clinic Colentina se desfășoară o anchetă epidemiologică, urmând ca procesul de testare a angajaților unității sanitare să continue și în perioada următoare, mai anunță ASSMB, în subordinea căruia se află Spitalul Colentina:

”Este de menționat faptul că infectarea nu s-a produs în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, ci este vorba de un caz de transmitere intrafamilială”, mai transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Platforma utilizată de ASSMB pentru evaluare plănuiește să se extindă
Platforma utilizată de...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
MedLife: Studiu privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID-19
Setari Cookie-uri