Directorul medical al Spitalului de Urgență Din Suceava, Mircea Macovei, și directorul de îngrijiri Doina Chirap și-au dat demisia din funcții, a anunțat vineri generalul Ionel Oprea, care asigură comandamentul militar al spitalului, potrivit Obiectiv de Suceava. Mircea Macovei, care a revenit din concediu medical, este făcut responsabil pentru focarul de coronavirus de la spitalul din Suceava, după ce a chemat la lucru toți medicii, indiferent dacă erau bolnavi sau nu de Covid-19.

Revenirea pe postul de director medical a lui Mircea Macovei a fost contestată inclusiv de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Premierul le-a transmis reprezentanților Ministerului Sănătății, la începutul ședinței de guvern de joi, că nu este de acord cu revenirea directorului medical de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, și le-a pus în vedere că pot lua decizia de schimbare din funcție pe baza decretului de instituire a stării de urgență, scrie Digi24.

„Nu se poate întoarce domnul Macovei în funcția de director”, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

Mircea Macovei este cel care, în calitate de director medical, a chemat la serviciu toți medicii, indiferent că aveau simptome de Covid-19 sau nu, invocând un ordin de ministru. Astfel, au fost contaminați medici și pacienți, situația făcând acum obiectul unui dosar penal. Suceava este cel mai mare focar de Covid-19 din țară, iar Spitalul de Urgență este primul în care s-a introdus management militar.

Focarul COVID-19: criză sanitară și lanț de demisii

​La începutul lunii aprilie, noua conducere a Spitalului Județean Suceava - managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan - a demisionat.

În cursul serii de miercuri, medici din cadrul Spitalului Județean l-au contactat pe prefectul județului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunoștință că unitatea medicală a rămas fără conducere și l-au rugat să facă demersuri pentru ca spitalul să iasă din această situație, scrie Monitorul de Suceava.

Medicii sunt îngrijorați că li se termină echipamentele de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcție în 26 martie, iar în locul acestuia a fost numit Florin Filip.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri