Ministrul Sănătății: Există "un risc foarte mare" ca Botoșaniul să devină o a doua Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că exista "un risc foarte mare" ca Botoşaniul să devină o a doua Suceava, după numărul mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati", scrie Agerpres.

El a declarat, la finalul unei vizite efectuate la Botoşani, că focarul de la SJU poate fi controlat prin refacerea mentalităţii şi creşterea încrederii în rândul personalului medical.

"Am venit să reevaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă încât am văzut unde s-a ajuns. Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital. Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi în acelaşi timp să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est - de aici plec la Suceava - îşi revine", a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a vizitat SJU "Mavromati" Botoşani şi a avut la sediul Instituţiei Prefectului o întrevedere cu autorităţile judeţene şi cu reprezentanţii sistemului de sănătate publică. Vizita lui Nelu Tătaru la Botoşani survine la câteva zile după emiterea unor ordine privind suspendarea din funcţie a managerului SJU şi a directorului de la Direcţia de Sănătate Publică.

Pe 27 aprilie, a fost înregistrat un alt deces în rândul cadrelor medicale, fiind vorba despre un medic din Botoșani, de 68 de ani, care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24 martie, iar rezultatul a ieşit negativ.

În data de 19 aprilie, femeia a fost internată în Secţia de boli infectioase a spitalului Botosani, fiind retestată în data de 20 aprilie cu rezultat pozitiv. Medicul a fost transferat la Spitalul de boli infectioase Iaşi în data de 24 aprilie.

Primul deces al unui cadru medical din România din cauza infecției cu noul coronavirus a fost raportat în 7 aprilie.

Citeste si:
Le Monde: CCR garantează persoanelor infectate cu COVID libertate...
Cotidianul Le Monde: CCR...

Pe data de 18 aprilie, Grupul de Comunicare Straregică a anunțat că există 1031 de cadre medicale infectate.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
Alertă | Prutul a depăşit cu 84 de centimetri cota de pericol
Setari Cookie-uri