Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut în plină pandemie de coronavirus o achiziție contrversată. La începutul lunii aprilie, o societate din Berceni, fără activitate de la înființare, a primit de la spitalul sucevean un contract de 500.000 de lei.

Patroana firmei, Jenica (Jenny) Slav, are 35 de ani, este membru activ al PNL Berceni și, în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil. În acest dosar, Slav a stat o noapte după gratii, scrie G4Media.

Număr de telefon incorect

La 1 aprilie, cu câteva ore înainte ca managermentul unității medicale să fie preluat de Armată, Spitalul din Suceava a atribuit un contract de 500.000 de lei, fără TVA, firmei Romjenslav SRL Berceni. Tranzacția presupunea furnizarea de către firma din Ilfov a 10.000 de combinezoane ”Compoziție 100% polipropilenă (nețesut). Produsul este de unică folosință fără certificări, este un produs Fabricat în România. Greutate(gr/mp): 100” (Sursa descrierii: SICAP). Prețul pentru un combinezon: 50 de lei. Numărul de telefon al firmei, postat la această tranzacție este greșit/incorect: 0123456795. ”Nu aveam un număr de fix și de aceea am scris așa”, a declarat Slav, în ciuda faptului că pot fi lăsate și numere de mobil.

O clauză foarte avantajoasă pentru furnizor a fost plata sumei în termen de 24 de ore de la data recepției produselor. De cele mai multe ori, termenul de plată stabilit de autoritățile contractante este de 10-15-30-60 de zile.

„Nu pot să vă dau nici o relație acuma, vă rog să vă adresați Biroului de Achiziții”, a fost reacția medicului Florin Filip, cel care era interimar la conducere la momentul atribuirii contractului.

Sursa foto: pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri