Cadrele medicale depun eforturi foarte mari pentru a gestiona criza provocată de coronavirus și pentru a facilita reintrarea în noul normal. În lupta cu virusul, fiecare dintre noi poate deveni un aliat de nădejde al lor, susținând prin donații achiziția de echipamente igenico-sanitare care să le asigure protecție.

Astăzi, Banca Transilvania și eMAG, două dintre inițiatoarele proiectului Donează pentru linia întâi, au donat împreună încă 2 milioane de lei pe platforma prin care se strâng fonduri pentru a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care luptă direct cu pandemia provocată de coronavirus. Astfel, suma donațiilor efectuate prin platformă până acum a depășit 11 milioane de lei.

Prin acest program au fost direcționate deja peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inițiativa a adunat în jurul ei peste 26.000 de oameni care s-au implicat cu donații și 1.700 de companii. Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 cu donații de 500.000 de lei fiecare, alături de Metropolitan Life, care a donat 1.000.000 de lei pe platforma Donează pentru linia înâi.

Printre companiile care susțin inițiativa sunt: PayU, Genesis Property, Bondoc&Asociatii SCA, Servel, COFACE Romania Credit Management, Conviv Media, General Gaz Company SRL, REFIN Company SRL, EPC Consultana de mediu SRL

În continuare este nevoie de donații pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

Sursa foto: instagram.com/cmovila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri