Șase angajați ai Serviciului de Transport București au fost confirmați cu COVID-19

Surse au declarat pentru Știrile ProTV că 6 angajați au fost confirmați până acum cu Covid-19. Dintre aceștia, o persoană s-a vindecat, iar în acest moment sunt 5 angajați cu Covid-19. Printre cele 5 persoane cu coronavirus este un șofer și un vatman, ceilalți sunt personal auxiliar. Societatea de Transport București a emis un comunicat de presă după publicarea acestei știri în care a precizat concret informații cu privire la acest subiect.

UPDATE: Un număr de şase angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti au fost depistaţi pozitiv la testul cu COVID 19, începând cu data de 11 martie până în prezent, iar dintre aceştia unul este deja vindecat şi se află în izolare, a confirmat STB prin intermediul unui comunicat de presă.

"STB SA precizează că, în fiecare dintre cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spaţiilor aferente locului de muncă, toţi angajaţii fiind spitalizaţi, iar colegii cu care au intrat în contact fiind imediat izolaţi. Astfel, în total, 80 de salariaţi au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar şapte angajaţi, iar starea lor este stabilă", precizează reprezentanţii STB.

Primul caz a fost confirmat pe 6 aprilie

Primul caz din STB SA a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparaţii, prezentând simptome la câteva zile după ce a revenit din concediu petrecut într-o ţară străină.

Alte două cazuri sunt doi şoferi - tată şi fiu - de la autobaza Ferentari, tatăl fiind primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13 aprilie, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars Cov 2 la data de 20 aprilie.

Citeste si:
Autobuzele școlare revin pe trasee începând de astăzi, odată cu...
Primăria Capitalei:...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Al patrulea caz este un şofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16 aprilie 2020, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soţul său. Cel de-al şaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie.

"STB SA este printre primele societăţi comerciale care a luat măsuri ferme pentru reducerea riscului de contaminare atât în rândul călătorilor, cât şi al salariaţilor, prin dezinfectarea vehiculelor cu substanţe care distrug virusurile, dar şi a spaţiilor de lucru şi a staţiilor şi mobilierului aferent pe care le are în administrare. Au fost achiziţionate în regim de urgenţă atomizoare şi materiale necesare pentru efectuarea dezinfecţiei în clădiri şi mijloacele de transport în comun şi materiale/echipamente de protecţie individuală pentru toţi salariaţii. Permanent sunt aduse la cunoştinţa tuturor direcţiilor din STB SA, reglementările stabilite şi ordonanţele militare emise, iar la nivelul STB SA răspândirea noului coronavirus este prevenită prin supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor şi urmărirea contactelor. De la începutul lunii martie, STB SA, prin Compartimentul Situaţii de Urgenţă, a luat primele măsuri de prevenire şi informare permanentă a salariaţilor şi a călătorilor, prin mijloacele de informare video şi audio existente în mijloacele de transport în comun", se menţionează în comunicat.

Știre inițială:

Este vorba de autobazele Ferentari, Alexandriei, Giurgiului și Uzina de Reparații „Atelierele Centrale”(prescurtat - URAC).

Pe lângă aceștia, ar mai fi infectată și o persoană angajată în depoul Militari.Cel mai probabil, infectarea a pornit din familii cei confirmați cu coronavirus având relații de rudenie. A fost pornită și o anchetă a DSP care se face în mod normal în astfel de situații.

Citeste si:
STUDIU COVID-19: Nouă din zece pacienți vindecați au rămas cu sechele
STUDIU COVID-19: Nouă din...

Nelu Tătaru: Aşteptăm pentru octombrie-decembrie al doilea val al pandemiei de coronavirus

Au fost înregistrate 165 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul României. Astfel, bilanțul ajunge la 12.732 de persoane infectate. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.249 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 181 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citeste si:
Recomandări pentru a preveni astenia de toamnă
Recomandări pentru a preveni...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri