Coronavirus | UPDATE 8 mai: Scade numărul de cazuri zilnice

Până astăzi, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.811 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 898 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Un număr de 312 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare. Cu o zi în urmă, numărul de noi cazuri era de aproape 400. La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.382 de persoane. Alte 20.989 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citiți și Coronavirus | A trecut ce a fost mai rău? Cifrele arată stabilizarea situației în România

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 237.280 de teste.

Citeste si:
Coronavirus: Hawaii are rata cea mai mare de transmitere din...
Coronavirus: Hawaii are rata...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 426 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.451 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 541 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 871 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 968.615 de lei.

"Facem precizarea că până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se aplică norma juridică în vigoare", spun oficialii GCS.

Citeste si:
Jumătate de an de pandemie: Unde sunt angajați cei mai mulți români
Jumătate de an de pandemie:...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri