Personalul medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19, în jur de 75.000 de cadre medicale, va beneficia de un stimulent financiar acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, a anunţat, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

"Stimulentul nu este în funcţie de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie şi mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul, le-am estimat să beneficieze de acest stimulent medical şi cred că este o recompensă pe care şi alte state membre au acordat-o tuturor celor implicaţi în această perioadă în tratarea pacienţilor bolnavi cu Covid-19", a spus Marcel Boloş, la Digi 24, potrivit Agerpres.

El a precizat, în acest context, că este vorba de 120 de milioane de euro, bani care au fost relocaţi din proiectele pe care le avea în derulare Ministerul Fondurilor Europene.

"Este de remarcat flexibilitatea de care a dat dovadă CE şi ne-a aprobat destul de repede, prin modificările de regulamente, posibilitatea de a utiliza banii europeni în scopul acesta al acordării de stimulente medicale. Discutăm de cei 2.500 de lei brut care se impozitează doar cu impozitul pe venit, deci rămâne în mână la personalul medical 2.250 de lei şi beneficiază de acesta de la medici până la asistenţi medicali, personalul care deserveşte ambulanţele, personalul paramedical, întreaga gamă de personal medical care este implicată în transportul, echiparea, diagnosticarea, tratamentul bolnavilor de Covid-19 are acest stimulent asigurat", a spus Boloş.

El a menţionat că s-a încercat debirocratizarea în cazul acestor fonduri de sprijin, astfel încât banii să ajungă cât mai repede la beneficiari.

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene: Educația primește 600 de milioane de...
Ministrul Fondurilor...

"Aici avem nevoie doar de dovada plăţii acestui stimulent medical, decizia de numire din partea conducătorului unităţii sanitare pentru personalul implicat în acest proces al tratamentului bolnavilor. Am încercat ca tot ce avem ca şi instrumente şi fonduri de sprijin pe care le acordăm din fonduri europene să fie cât mai debirocratizate şi cât mai simplu de acordat ca să ajungă cât mai la rapid la beneficiari şi să nu-i încurcăm în stufoşenia aceasta a documentelor", a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Nu în ultimul rând, el a menţionat că asistenţii sociali, o altă categorie importantă, beneficiază de suportarea costurilor cu salariile pentru serviciile sociale de sprijin la domiciliu.

"Discutăm de 1000 de asistenţi sociali cărora le vor fi suportate costurile cu salariile din fonduri europene, pentru 100.000 de persoane vârstnice de peste 65 de ani care locuiesc singure şi au nevoie de aceste servicii. Sper să fie utile aceste servicii pentru că intenţionăm să le suportăm până la finele anului", a mai spus Marcel Boloş.

Citeste si:
Cea mai bună mulțumire pentru eforturile personalului medical este...
Ministrul Sănătății : Cea mai...
Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri