Vaccinul pentru noul coronavirus nu va fi scump, anunță echipa de la Oxford care în prezent se află în fruntea cursei pentru obținerea serului. Șeful grupului de savanți a spus că pentru inoculare va fi suficientă o singură doză.

De asemenea, vaccinul va fi fabricat în mai multe locuri de pe glob, ca să ajungă pentru cât mai mulți oameni, scrie Digi24.

„Nu va fi un vaccin scump. Va fi un vaccin monodoză. Va fi făcut pentru toată lumea și în mai multe locuri diferite. Acesta a fost planul nostru. Ambiția noastră este să obținem un vaccin ieftin, disponibil pe scară largă, cât mai repede posibil”, a declarat Adrian Hill, șeful echipei de cercetători de la Oxford.

Universitatea Oxford pare să facă un pas înainte în cursa mondială pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Astfel, un vaccin experimental pare să ofere protecţie împotriva COVID-19, potrivit unui mic studiu asupra efectelor la maimuţe, transmite Metro.co.uk.

În cadrul studiului realizat de Universitatea Oxford, şase macaci au primit jumătate din doza de vaccin, care este testat pe mai mult de o mie de voluntari în Marea Britanie.

„Macacul rhesus este cea mai apropiată specie de oameni”, a declarat Vincent Munster, șeful unității care a desfășurat experimentul.

Toate maimuţele au dezvoltat anticorpi, în următoarele patru săptămâni de la vaccinare şi, atunci când au fost expuse la coronavirus, se pare că vaccinul le-a protejat de pneumonie, un simptom-cheie al bolii COVID-19.

Citește și Universitatea Oxford, paşi repezi spre un vaccin anti-COVID. Testele pe maimuţe şi-au arătat eficienţa

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri