NutriTerra – Congres virtual de nutriţie, terapie dietetică şi siguranţă alimentară în era COVID-19

Prima ediţie a congresului virtual NutriTerra - Nutriţie, Dietoterapie şi Siguranţă alimentară în contextul COVID-19 are loc în 28 şi 29 mai 2020 şi are ca scop conectarea profesioniştilor români şi străini din domeniul farmaciei, nutriţiei, dieteticii şi cercetării.

Principalele teme abordate vor fi: prevenirea bolilor transmise prin alimente, alimentaţia pediatrică, îmbătrânirea şi alimentaţia, nutriţia sportivilor, bolile nutriţionale şi cauzele lor psihologice, nutrigenetica, beneficiile şi efectele dăunătoare ale consumului de alcool, industria alimentară, tehnologia nano şi multe altele.

Pentru a păstra încadrarea subiectelor în contextul actual al pandemiei COVID-19, evenimentul va oferi participanţilor numeroase informaţii ştiinţifice relevante, actualizate, răspunzând nevoilor şi intereselor atât studenţilor tineri, cât şi rezidenţilor, farmaciştilor, cadrelor medicale şi cercetătorilor.

„Ne dorim ca participanţii să poată recunoaşte şi înţelege mai bine noţiunea de nutriţie”

„În cadrul conferinţei, printr-o serie de sesiuni online, ne propunem să readucem în atenţie relaţia dintre nutriţie, o stare generală de bine şi sănătatea întregului organism. Scopul acestui eveniment este ca profesioniştii din domeniul sănătăţii fizice şi psihice, medici, farmacişti, psihologi, toţi specialiştii care sunt interesaţi de aceste subiecte să poată accesa informaţiile medicale pe care ni le dorim valoroase şi pe care acest congres le pune la dispoziţie. Practic, ca urmare a acestei activităţi, ne dorim ca participanţii să poată recunoaşte şi înţelege mai bine noţiunea de nutriţie, proces eminamente fiziologic, al cărui scop este ca organismul viu să îşi procure substanţele necesare creşterii, dezvoltării, obţinerii energiei pentru desfăşurarea proceselor vitale, la care se pot adăuga valenţele ei şi tendinţele actuale. Mai mult, conferinţa are şi o latură practică, urmare a căreia participanţii să fie capabili să-şi dezvolte abilităţi de colaborare şi cercetare pe acest subiect şi să comunice noutăţi şi priorităţi în domeniul lor de activitate, dar şi să stabilească relaţii durabile cu profesori şi alţi specialişti care au viziuni şi obiective profesionale similare”, prof. dr. Doina Drăgănescu, Decanul Facultăţii de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, România, organizator NutriTerra.

Citeste si:
Coronavirus | România este pe locul 2 în Europa la numărul de noi...
Coronavirus | România este pe...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Congresul este acreditat de Colegiul Farmaciştilor din România şi de Colegiul Medicilor din România

Conferinţa se adresează medicilor şi farmaciştilor cu experienţă, precum şi tinerilor studenţi, absolvenţi, masteranzi şi rezidenţi. Congresul online este acreditat de Colegiul Farmaciştilor din România şi de Colegiul Medicilor din România. Conţinutul ştiinţific prezentat în cadrul NutriTerra va fi publicat într-un volum de conferinţă ISI Proceedings. Ca specialişti în domeniul medical, doctori sau farmacişti, participanţii vor fi recompensaţi cu 16 credite EFC şi 3 credite EMC. De altfel, aceştia au posibilitatea să-şi publice şi indexeze propriile lucrări ştiinţifice în cercetarea extinsă din volumul de conferinţă trimis pentru indexare.

„Conferinţa va puncta cele mai noi tendinţe în ce priveşte alimentaţia pentru sănătate”

„Ne-am alăturat tendinţei actuale a conferinţelor virtuale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor profesioniştilor din domeniul sănătăţii, într-o perioadă de criză medicală în care este mare nevoie de suportul nostru din toate punctele de vedere. Astfel că am organizat o conferinţă online care să puncteze cele mai noi tendinţe în ce priveşte alimentaţia pentru sănătate, în special în contextul pandemiei COVID-19. Este foarte uşor să vă alăturaţi acestui congres virtual. Trebuie doar să vă conectaţi cu telefonul, tableta sau computerul, chiar din confortul şi siguranţa casei proprii”, prof. dr. Dumitru Lupuliasa, Preşedinte Onorific Conferinţă şi Preşedinte Colegiului Naţional al Farmaciştilor.

Nutriţia în vremea pandemiei de COVID-19

„Un organism sănătos este un organism cu un stil de viaţă sănătos, cu fundament într-o nutriţie corectă, capabil să lupte optim în confruntările cu mediul exterior potenţial patogen. Cum atingem acest dezirabil astăzi? Se transmite noul coronavirus prin alimentaţie? Cât de importantă este igiena în alimentaţie pentru sănătate, în special în contextul COVID-19? Este afectată securitatea noastră alimentară în perioade de carantină şi izolare? Toate sunt întrebări pe care ni le punem încă de când a început pandemia şi la care veţi afla răspunsul participând la congresul nostru online”, prof. dr. Corina Ioniţă, Şef Disciplină „Laborator Clinic - Igiena Alimentatiei” în cadrul Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Citeste si:
Patru morți și 100 de persoane contaminate cu COVID după un concert...
Patru morți și 100 de...

Lectori români şi internaţionali

Agenda NutriTerra cuprinde subiecte abordate de 12 lectori români şi internaţionali. Dintre aceştia fac parte:

• Prof. Dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Ştiinţe pentru exerciţii fizice şi nutriţie”, Institutul Milken, Şcoala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington, care va vorbi despre importanţa nutriţiei şi a activităţii fizice adecvate în timpul carantinei Covid 19 precum şi rolul recomandărilor naţionale şi internaţionale pentru sănătate.

• Prof. Dr. Wei Zhao Jun, “Distins Profesor”, Prodecan al Şcolii de Biotehnologie şi Inginerie Alimentară, Universitatea Hefei, Preşedinte al Societăţii pentru Nutriţie Hefei, care va discuta despre aspecte şi abordări nutriţionale în pandemie şi va expune experienţa Chinei cu Covid 19.

• Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, care va analiza tulburările de alimentaţie la copii şi adolescenţi.

Citeste si:
Focar de coronavirus într-o comună din județul Suceava
Focar de coronavirus într-o...

• Dr. Mirela Zivari, Doctor în psihologie, Spitalul Universitar Clinic, Bucureşti, care va vorbi despre comportamentul alimentar din timpul regimului de auto-izolare şi tulburările de alimentaţie la adulţi.

„A profita de oportunităţi pentru a facilita transmiterea cunoştinţelor într-o manieră cât mai largă duce la naşterea de noi idei, creativitate şi inovaţie. Oportunitatea de a vorbi în România nu apare zilnic, prin urmare aştept cu nerăbdare să învăţ lucruri noi de la ceilalţi oratori”, prof. dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Ştiinţe pentru exerciţii fizice şi nutriţie”, Institutul Milken, Şcoala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »



Setari Cookie-uri