În contextul acual, în care sistemul medical din România este supra-solicitat, iar pacienții cu boli cronice și sezoniere întâmpină mari dificultăți în a beneficia de serviciile la care au dreptul prin lege, Clinica PriMed a deschis un nou sediu în București, cu servicii medicale gratuite, decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în urma unei investiții de peste 180.000 de euro.

În cadrul clinicii PriMed, românii pot beneficia de servicii medicale gratuite, decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în condiții de instituție privată: protecție împotriva Covid-19, alte virusuri și bacterii, echipamente și aparatură noi, de ultimă generație, aduse din Germania, comunicare permanentă cu pacienții, recepție deschisă 12 ore pe zi.

Clinica PriMed are 17 specialități, 22 de medici specialiști și medici de familie, 9 cabinete de consultații și o capacitate de peste 1.000 de pacienți lunar ce pot beneficia gratuit și cu plată de servicii medicale, analize și investigații la pediatrie, ortopedie, neurologie, psihiatrie, cardiologie, obstretică ginecologie, pneumologie, gastroenterologie, dermatovenerologie, ORL, endocrinologie, urologie, nutriție, dermatocosmetică, medicină internă, medicină de familie și oftalmologie.

”Avem câte un medic pentru fiecare specialitate în contract cu CASMB-ul, iar investigațiile care nu sunt decontate de stat au prețuri care sunt în sprijinul pacientului și se pliază și pe cei cu venituri mici”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții clinicii.

Timpul de așteptare pentru o programare poate varia de la o zi, pentru o specialitate cu mai mulți medici, la trei zile sau trei săptămâni.

Conceptul clinicii este de a veni în sprijinul pacienților cu cât mai multe gratuități, cu ajutorul statului, dar și cu prețuri cât mai accesibile. Clinica plusează cu echipamente de ultimă generație. Medicii PriMed lucrează și fac gărzi și în spitalele de stat din țară, existând și medici șefi de secție.

Mădălina Răican, Director Executiv Clinica PriMed

Clinica PriMed oferă consultații, investigații, ecografii, fișe de preschimbare a permisului auto și analize de laborator. Printre investigațiile ce pot fi făcute în cadrul clinicii se numără endoscopie, colonoscopie, fibroscopie, spirometrie, holter TA, holter EKG, ecografie doppler artere carotid și vertebrale, electrocardiogramă, ecografii abdominale, de cord sau ecografii de făt.

Pe parte de medicină internă, pacientul are posibilitatea de a deconta consultația, EKG-ul și holterele de tensiune, în funție de plafonul pentru specialitatea respectivă, iar pentru ginecologie clinica face testarea Babeș Papanicolau și colonoscopiile decontate de stat.

Am încercat să surprindem atât consultația, care se știe clar că este decontată de CASMB, plus cât mai multe servicii, mai puțin cele paraclinice, mai spun reprezentanții PriMed.

De asemenea, clinica va încheia în perioada următoare un contract cu Spitalul Filantropia, în cadrul Programului Național pentru Monitorizarea Cancerului de Col Uterin.

Pe lângă serviciile în clinică, PriMed oferă și consultații ONLINE, atât de necesare și importante în contextul panedmiei Covid-19. Suntem printre puținele clinici generaliste ce oferim acest tip de serviciu.

Mădălina Răican, Director Executiv Clinica PriMed

Totodată, Clinica PriMed este printe puținele clinici generaliste din București ce oferă servicii dermatocosmetice, precum terapia vampir (plasmifiling), o metodă modernă ce aparține medicinei regenerative, ce injectează plasma pacientului în țesutul ce se dorește a se vindeca sau întinerii, ori tratamentul pentru transpirație excesivă (hiperhidroza axilară), dar și scaning-ul de alunițe cu ajutorul aparatului de ultimă generație, IR Skin.

Cum funcționează IR Skin, scanerul de piele ce poate construi cu ușurință harta detaliată a alunițelor

Aparatul este un scanner de piele profesional (foto jos), care face poze, cu diverse nivele de zoom, pentru leziuni, alunițe sau afecțiuni pe care le are pacientul și dorește să le examineze.

O dată ce definim pacientul, luăm camera, stabilim zoom-ul, facem poza, după care așezăm poza pe machetă/ hartă. După o primă examinare, din punct de vedere medical, se poate stabili fiecare diagnostic sau pre-diagnostic pentru fiecare leziune în parte. Astfel, știm dacă pacientul trebuie să vină mâine, peste șase luni sau un an.

Robert Tonghioiu - CEO Medfarm

În cadrul aparatului de scanare dermatoscopică pot fi introduse datele pacientului și data vizitei, iar o nouă consultație va arăta evoluția aluniței și se poate face o comparație, dacă a apărut ceva nou, o modificare.

”În afară de ochiul meu format ca medic, aparatul mă ajută să vad exact ce s-a modificat în timp. Baza de date ne ajută să avem o siguranță maximă și să putem să punem un diagnostic cât mai corect”, mai spune Robert Tonghioiu.

Până la finalul anului, clinica își propune să vină la dispoziția pacienților cu cât mai multe servicii decontate, dar și cu pachete benefice. ”Ne propunem dezvoltare de investigații, tot ce se poate face în ambulatoriu”, mai spune Răican. Totodată, este vizată și o nouă extindere a spațiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri