The future is now, platforma creată de două voluntare prin care spitalele cer materiale sanitare

În perioada pandemiei de coronavirus Asociația Adrenallina Media a lansat The Future is Now, o platformă dedicată afișării nevoilor fiecărui spital din țară în materie de stocuri de echipamente de protecție. ”Am căutat o nevoie concretă în tot haosul care era atunci la debutul pandemiei, una la care măcar să încercăm și noi să contribuim”, a explicat Roxana Lupu, fondator Asociația Adrenallina Media. Până acum, The Future in Now a strâns necesarul de echipamente din peste 180 de spitale din țară, unele COVID, unele suport și unele non-COVID.

Roxana Lupu și Raluca Mihăilă sunt fondatoarele agenției Adrenallina Media, nișată pe sport, viață sănătoasă și wellness. ”Tot împreună păstorim Asociația Adrenallina Media, sub egida căreia am dezvoltat proiectul The Future is Now”, explică Roxana Lupu, pentru wall-street.ro.

Platforma The Future Is Now centralizează nevoile de echipamente și aparatură ale fiecărui spital public din România și conectează ONG-urile locale și spitalele, pentru facilitarea donațiilor, în criză COVID - 19.

”La acel moment, la debutul pandemiei, era nevoie de transparență din partea autorităților cu privire la nevoile reale ale spitalelor din țară în speța Covid - 19 și cum această transparență nu a existat, am intervenit noi cu proiectul The Future is Now”, povestește Roxana Lupu.

Am funcționat ca un call center: am intrat în legătură cu spitalele, la nivel național, și am updatat în timp real volumele echipamentelor necesare, de la materiale de protecție precum măști, botoșei, capeline, combinezoane, viziere și așa mai departe până la aparatură medicală și produse de igienă și dezinfectare de primă necesitate.

Citeste si:
Medic unitate suport-COVID:Toate spitalele mari din țară vor avea...
Medic unitate suport-COVID:...

Roxana Lupu, fondator Asociația Adrenallina Media

De la idei la fapte au trecut doar câteva zile, timp în care ”am gândit conceptul, ne-am apucat de site, am strâns lângă noi o echipă de vreo șapte voluntari și ne-am apucat de muncă”.

”Toate spitalele au fost descoperite: nimeni nu avea nimic”

”Toate spitalele se confruntă cu lipsuri, și asta de dinainte de Covid, nu e ca și cum am descoperit brusc ceva nou. În ceea ce privește Covid, toate au fost descoperite, pentru că era această cerere enormă pe aceleași produse la nivel mondial, piețe și transporturi blocate, multă speculă apărută peste noapte, autorități depășite și dezorganizate, fapt ce a dus la transporturi întârziate și așa mai departe”, spune Roxana Lupu.

Citeste si:
ACTUALIZARE: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
ACTUALIZARE: Cine se întoarce...

”Ne obișnuiserăm cu momentele marcante, erau la ordinea zilei: nimeni nu avea nimic…”, a concluzionat antreprenoarea.

Aceasta spune că a căutat o nevoie concretă în tot haosul care era atunci la debutul pandemiei, ”una la care măcar să încercăm și noi să contribuim și am găsit. Așa că ne-am organizat în doar câteva zile: am gândit conceptul, ne-am apucat de site, am strâns lângă noi o echipa de vreo șapte voluntari și ne-am apucat de muncă”.

Cu oamenii noștri din Asociația Adrenallina Media, plus prieteni, plus voluntari, am ajuns la 13 oameni care au muncit cu multă dăruire în proiectul asta, vreo 2 luni de zile.

Roxana Lupu, fondator Asociația Adrenallina Media

Citeste si:
Cinci români cercetați penal pentru teste COVID false la intrarea...
Cinci români cercetați penal...

Platforma a strâns necesarul de echipamente din peste 180 de spitale din țară

Până în acest moment, prin platforma The Future in Now s-a strâns necesarul de echipamente din peste 180 de spitale din țară, unele Covid, unele suport și unele non covid.

”Am știut că regimul lor se va schimba pe parcursul crizei și toate vor ajunge să trateze bolnavi infectați cu acest virus. Vrem să mulțumim în mod special echipei venite din partea Universității Româno Americane, prin Centrul de Studii Româno Coreene, lui Șerban Georgescu și Silviei Tabuscă”, a completat fondatoarea proiectului.

”Un cuplu de pensionari s-a apucat de făcut cearceafuri”

Încă de la început au fost mulți oameni care au dorit să se alăture proiectului.

”Au fost mulți oameni și companii care ne-au contactat, unii aveau viziere, dezinfectanți sau măști de protecție și voiau să doneze, alții ne întrebau efectiv cum pot să contribuie și ei: au fost programatori care ne-au scris și și-au oferit suportul pentru site, un tip cu o motocicletă care s-a oferit să care materiale către spitalele din București, un cuplu de pensionari care s-a apucat de făcut cearceafuri pentru a trimite în spitale…”, precizează Roxana Lupu.

Cu imaginea generală a nevoilor din țară, proiectul a reușit să dirijeze unele contribuții de acest gen către spitalul cu urgența cea mai mare.

A fost o energie incredibilă în perioada aceea și deși am muncit pe brânci, și de la distanță unii cu alții, am simțit o comuniune extraordinară între toți cei cu care am intrat în contact, fie ei manageri de spitale, oameni care ne-au scris, oameni care au făcut echipa cu noi și așa mai departe.

Roxana Lupu, fondator Asociația Adrenallina Media

Deși cei din Asociație nu aveau background în acest domeniu, a fost demarată în cele din urmă și o strângere de fonduri, iar din banii strânși au fost cumpărate materiale de protecție precum capeline, ochelari de protecție, viziere, care au fost donate anumitor spitale din țară.

Acum s-a încheiat campania noastră de donații, dar direcționăm în continuare donații, în centrele unde sunt mari nevoi pe anumite echipamente. Din fericire, pandemia este spre final, am depășit criza aceasta în România și suntem pe pantă descendentă și sperăm să scăpăm de acest virus de tot și cât mai curând.

Roxana Lupu, fondator Asociația Adrenallina Media

În cadrul proiectului, Asociația Adrenallina Media a colaborat cu cei de la ROsurse, platformă inițiată pe maparea producătorilor de echipamente, dar și cu ONG-uri precum Zi de Bine sau Dăruiește Viață.

”Fără sprijinul tuturor acestor actori, care au dăruit din timpul, expertiza și energia lor nu cred că depășeam la fel această pandemie”, atrage atenția Roxana Lupu.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri