Johnson & Johnson anunță accelerarea testelor clinice ale vaccinului candidat pentru COVID-19. Vor începe în iulie

Johnson & Johnson a anunțat că, prin Janssen Companiile Farmaceutice, a accelerat inițierea fazei 1/2a, primul studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Inițial planificat pentru septembrie, studiul este estimat a începe în a doua parte a lunii iulie.

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo al fazei 1/2a va evalua siguranța, reactogenicitatea (răspunsul la vaccinare) și imunogenicitatea (răspunsul imun) la vaccinul SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, investigat în rândul a 1045 de adulți sănătoși cu vârste între 18 și 55 de ani, precum și adulți cu vârste de peste 65 de ani. Studiul va avea loc în SUA și Belgia.

Te poate interesa: ONU: Vaccinul împotriva COVID-19 va trebui considerat un "bun public global"

În baza datelor preclinice solide pe care le-am înregistrat până acum, precum și datorită interacțiunii cu autoritățile de reglementare, am reușit să accelerăm suplimentar dezvoltarea clinică a investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat

Dr. Paul Stoffels, Vice Președinte al Comitetului Executiv și Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson

Citeste si:
Johnson & Johnson ia o pauză de studiu în testarea vaccinului...
Johnson & Johnson ia o pauză...

Johnson & Johnson și-a luat angajamentul de a furniza peste un miliard de doze la nivel global

Compania este în discuții cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a începe faza a 3-a a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, studiu clinic devansat față de programarea inițială, ca rezultat așteptat al studiilor din faza 1 și a aprobarilor instituțiilor de reglementare.

În timp ce compania înregistrează progrese în dezvoltarea clinică a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, aceasta continuă să-și crească și capacitățile de fabricație și participă în discuții active cu partenerii globali pentru a asigura accesul la nivel mondial.

Compania și-a luat angajamentul de a furniza peste un miliard de doze la nivel global pe parcursul anului 2021, cu condiția ca vaccinul să fie sigur și eficient.

Pe același subiect: Universitatea Oxford, paşi repezi spre un vaccin anti-COVID. Testele pe maimuţe şi-au arătat eficienţa

Citeste si:
Vaccinul pentru COVID-19 ar putea fi administrat din mai multe doze
Vaccinul pentru COVID-19 ar...

Pe același subiect: ANALIZĂ | Vaccinul care ar putea salva acum viața cadrelor medicale din întreaga lume

Eforturile Johnson & Johnson de a accelera dezvoltarea și producerea unui vaccin SARS-CoV-2 sunt susținute de o strânsă colaborare între Janssen și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA), parte a Biroului Secretarului Adjunct pentru Pregătire și Răspuns (ASPR) la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite.

COVID-19 aparține unei grupe de viruși denumită coronaviruși care atacă sistemul respirator. În prezent, nu există niciun vaccin aprobat pentru tratamentul COVID-19.

Citește și: Pandemia l-a îmbogățit. Un profesor de la Harvard a devenit miliardar datorită COVID-19

Citeste si:
Rafila,despre vaccinul anti-COVID:Primele doze vor apărea până la...
Alexandru Rafila, despre...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri