Nelu Tătaru: S-au efectuat 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni. Ministerul nu blochează nicio testare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul dezbaterii moțiunii simple din Camera Deputaților, îndreptată împotriva sa, că, la nivel național, au fost efectuate 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni români, precizând că Ministerul Sănătății nu blochează niciun fel de testare.

„Se vorbește că nu s-a testat. În acest moment, la nivel național, s-au efectuat 640.000 teste la 350.000 de cetățeni români. Ministerul Sănătății n-a blocat și nu blochează niciodată nicio testare. Toate testările se fac în baza unor proceduri elaborate de INSP în colaborare cu Centrul European de Control al Bolilor și de OMS. Protocoalele au fost modificate pe parcursul pandemiei, în funcție de necesități și de elaborarea anchetelor epidemiologice.

Orice autoritate locală poate desfășura o activitate medicală în spitalele din subordine sau într-un spațiu special amenajat. Nu voi accepta, ca ministru al Sănătății, ca o activitate medicală, pe care unii o consideră de importanță minimă, să se desfășoare pe spațiul verde, la firul ierbii, sau în spații neautorizate”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Vezi și: Este oficial! Tătaru a semnat ordinul de reducere a perioadei de spitalizare pentru asimptomatici și cei cu forme ușoare

Acesta a spus că ar fi preferat să i se ceară demisia în martie-aprilie, nu acum.

Citeste si:
Coronavirus | A început goana pentru vaccin. România a cerut 10...
Coronavirus | A început goana...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

„Se mai vorbește de demisia de onoare. Mă bucur că găsiți la mine onoare, dar demisia aș fi preferat să îmi fi fost cerută în martie-aprilie, când se căuta cineva pentru carne de tun care să umble prin spitale. Dar nu ar fi drept să plec în acest moment.

Un corp medical care e controlat de Curtea de Conturi la gărzi, la ore suplimentare, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenție, iar personalul medical torționari. Nu am crezut că vom ajunge, în martie-aprilie, mergând prin țară pe străzile pustii doar un personal medical aflat în prima linie, expus, să fie în aceste zile arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din acești eroi avem 3.168 confirmați pozitiv Covid și 11 decese”, a spus Nelu Tătaru.

Te poate interesa și: Nelu Tătaru anunță că-l va demite pe Adrian Ionel, acuzat de mită, dacă UNIFARM nu-l înlocuiește din funcție

Ministrul Sănătății a mai spus că este un personal medical care, în februarie-martie-aprilie, era debusolat și înfricoșat de o lupta inegală, de lipsa medicamente, de condiții zero: „Acest personal revine în prima linie, cu o atitudine demnă. Personal care a făcut față cu resurse minime acestei pandemii”.

Citeste si:
DSP București are o nouă conducere, după deficiențele constatate de...
Schimbări la DSP București....

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut, marți, moțiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, depusă de 93 de deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Votul urmează să fie dat în ședința de miercuri.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri