SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele trei luni

SUA au cumpărat aproape toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva COVID-19, relatează The Guardian.

Medicament creat anterior împotriva Ebola, dar neaprobat spre utilizare, Remdesivir a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19. Acesta este produs în exclusivitate de gigantul farmaceutic Gilead Sciences.

Primele 140.000 de doze au fost deja consumate în cadrul studiilor medicale din întreaga lume.

Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru iulie și 90% din august și septembrie.

Întreaga lume va fi afectată de lipsa Remdesivir

Decizia SUA de a cumpăra stocuri de medicamente va afecta întreaga lume, întrucât nimeni nu va mai găsi Remdesivir în următoarele trei luni.

Citeste si:
SUA lansează un test clinic pentru un medicament bazat pe anticorpi...
SUA lansează un test clinic...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Departamentul de Sănătate din cadrul administraţiei SUA l-a lăudat pe Donald Trump, susţinând că a încheiat „o tranzacţie foarte bună”.

”Președintele Trump a încheiat o afacere extraordinară pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru COVID-19”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Gilead a stabilit prețul pentru o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari, estimează compania.

Remdesivir, conceput iniţial ca tratament anti-Ebola, a dovedit eficienţă şi contra COVID-19. Autorităţile de reglementare din SUA au autorizat medicamentul în procedură de urgenţă ca tratament anticoronavirus pe 1 mai, după ce eficienţa a fost demonstrată într-un test clinic. Spitalele au intensificat comenzile pentru Remdesivir.

Citeste si:
România primește de la UE 6.000 flacoane de Remdesivir, pentru...
NEWS ALERT | Ajutor de la UE....

Utilizarea standard a Remdesivir ca tratament anti-COVID-19 „poate induce în eroare, întrucât sugerează că este o terapie foarte, foarte bună; dar nu este. Este tratamentul standard deoarece este mai bun decât nimic”, afirma la jumătatea lunii mai Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri