Gilead promite să livreze mai mult Remdesivir în Europa din toamnă. Acesta este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19

Gilead Sciences Inc a anunțact că intenționează să pună la dispoziția autorităților o cantitate mai mare de Remdesivir pentru Germania și Europa începând din toamnă. Totodată, compania spune că va decide ce cantitate obține fiecare țară pe baza ratei de infectare, a declarat șeful companiei producătoare pentru publicația germană WirtschaftsWoche, relatează Reuters.

Bettina Bauer a declarat că producătorul de medicamente își poate crește producția lunară la nivel mondial de la 190.000 de cicluri de tratament la două milioane de cicluri de tratament în decembrie, scrie Reuters.

Remdesivir este în prezent singurul medicament care a primit o autorizație condiționată de introducere pe piață de către UE pentru utilizarea sa la pacienții cu COVID-19.

Bauer a spus că a fost în discuții cu guvernul german despre creșterea ofertei.

Vezi și: Europa are un tratament pentru Covid, după o evaluare într-o perioadă "excepțional de scurtă"

Citeste si:
Studiu OMS: Remdesivir NU reduce gradul de mortalitate pentru...
Cât de eficient este...

Totodată, Bauer a apărat prețul remdesivirului de 2.340 dolari pe pacient pentru țările mai bogate, spunând că creșterea producției de medicament din cauza pandemiei COVID-19 va costa aproximativ 1 miliard de dolari în acest an.

Reamintim că SUA au cumpărat aproape toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva COVID-19.

Medicament creat anterior împotriva Ebola, dar neaprobat spre utilizare, Remdesivir a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19. Primele 140.000 de doze au fost deja consumate în cadrul studiilor medicale din întreaga lume.

Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru iulie și 90% din august și septembrie.

Citeste si:
Un nou tratament anti-COVID va fi testat în Marea Britanie
Un nou tratament anti-COVID...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri