OK Medical anunță triplarea capacității de recoltare în centrul Drive Thru pentru testarea de tip RT-PCR SARS-CoV-2 situat în perimetrul Băneasa Shopping City.

Măsura implementată reduce timpul de așteptare, media de procesare a unui pacient reducându-se la maximum 1 minut și 30 de secunde.

"Peste 50 de cadre medicale, special instruite pentru recoltarea de probe în mediu infecțios, asigură zilnic, începând cu ora 08:00 până la ora 22:00, recoltarea de probe de tip exudat nazal și faringian", potrivit reprezentanților companiei.

Citește aici cum arată primul centru drive-in de testare COVID-19

Probele sunt ulterior prelucrate în laboratoare acreditate de către Ministerul Sănătății, buletinul oficial de analize fiind transmis în română și în engleză în 24-48 de ore pe adresa de mail indicată de către pacient.

Cât costă testul

Prețul unui test RT-PCR pentru COVID-19 este de 390 Lei.

Testarea în singurul centru de tip Drive Thru a devenit soluția pentru românii care vor să plece în vacanță în străinătate, dar care nu au mai găsit un loc liber în centrele de testare COVID-19 din țară, în situația în care clinicile private sau spitalele de stat abia mai fac față cererilor pentru testare, iar în unele locuri s-a încheiat lista de rezervări pe luna iulie.

Vezi și: În ce măsură se pot realiza teste la cerere pentru românii care pleacă în vacanță. Regina Maria, creștere de 271% a solicitărilor în call-center

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri