Furnizorul de servicii OK Medical deschide joi primul centru drive-in din România pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2.

Detectării virusului se face prin testare Real Time RT-PCR, iar centrul va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din București.

Rezultatele sunt comunicate în maximum 24 de ore. Protocolul de recoltare este similar centrelor de recoltare drive-in din SUA, Coreea de Sud, Israel si Abu Dhabi. Astfel, persoanele testate vor patrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, probele fiind luate fără părăsirea acestuia.

Cum va arăta primul centru drive-in de testare COVID-19

Vor exista 2 culoare. La prima stație se face o informare asupra politicii de GDPR și se semnează acordul, apoi se face poză a Cărții de Identitate, se notează adresa de e-mail a persoanei testate și numărul de telefon.

Citește și: Stare de alertă | Unde și la ce preț te poți testa de coronavirus, ca să vezi dacă esti infectat cu SARS-CoV-2

Citeste si:
Hyundai a inaugurat noul...

Mașina intră pe al doilea culoar iar la cel de-al doilea ”Pit Stop” pacienților li se va recolta din gât proba spre analiză.

În maximum 24 de ore din momentul recoltării, persoanele testate vor primi pe e-mail un Buletin de Analize cu semnatura și ștampila personalului medical de Laborator. Cadrele medicale aflate în centrul drive-in pentru recoltare de probe biologice în vederea detectării virusului SARS COV2 prin testare Real Time RT-PCR au echipamentul de protecție conform prevederilor medicale în vigoare.

În comparație cu recoltarea în spațiu închis, respectiv în cadrul unei instituții medicale, această procedură reduce semnificativ riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul.

Te poate interesa și: Medic despre coronavirus: Se modifică profilul pacientului. Cei mai mulţi au forme medii ale bolii, foarte puţini au forme uşoare

Citeste si:
Parlamentul European, centru de testare pentru cazurile de COVID-19
Parlamentul European a...

„Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună,” a precizat Dr. Mihail Pautov, Director Dezvoltare Medicală OK Medical.

Testarea se poate face fără programare prealabilă, prețul acesteia fiind de 390 lei.

Oficialii OK Medical spun că și în alte orașe din țară vor fi deschise centre similare, precum Constanța, Galați sau Craiova.

Citeste si:
Ce spune Nelu Tătaru despre testarea COVID-19 la nivel naţional
Ce spune Nelu Tătaru despre...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Citește și
MAE: Au fost aduşi în ţară 98 de cetăţeni români din Austria şi Regatul Ţărilor de Jos
Setari Cookie-uri