Săptămâna 13-19 iulie a fost una a recordurilor pentru raportările de noi cazuri în România. Lipsa unor pârghii legale, dar și nerespectarea măsurilor de protecție, în ciuda amenzilor aplicate, au generat o creștere galopantă a infectărilor în țara noastră. wall-street.ro a făcut un rezumat al cifrelor acestei săptămâni, pentru a avea o imagine cât mai clară a situației de fapt a țării noastre.

Număr de cazuri noi pe zile

Cel mai mare număr de noi cazuri raportat, încă de la începutul pandemiei în România, nu doar la nivelul săptămânii în curs, este cel transmis, ieri, 18 iulie, și anume, 889 de cazuri noi.

Săptămâna a început ”timid”, după un weekend în care s-au efectuat mai puține teste, cu doar 413 cazuri noi și 235 de pacienți în ATI.

Raportările au continuat cu 637 de cazuri noi, raportate marți, 14 iulie. Față de ziua precedentă, în ATI erau cu un pacient mai puțin, respectiv 234.

Diferența dintre marți și miercuri, 15 iulie, nu a fost mare, înregistrându-se cu patru cazuri noi în plus, adică 641 de infectări, ceea ce ilustra o oarecare stabilitate. La ATI, însă, situația se agrava, fiind 248 de pacienți internați.

Joi, 16 iulie, România a sărit de pragul de 700 de cazuri noi/zi, raportând 777 de infectări. Cu alte cuvinte, ideea de stabilitate de două zile a fost spartă cu 136 de infectări în plus. Cât despre ATI, și aici numărul pacienților internați se afla în continuă creștere, nu mai puțin de 261 de pacienți.

Zilele lucrătoare se încheie cu un nou record, de 799 de cazuri noi și cu secțiile ATI sufocate de cazurile grave, 273 de pacienți fiind internați.

Dacă până în prezent, weekendul reprezenta un moment de liniște de dinaintea furtunii din timpul săptămânii, sfârșitul de săptămână 18-19 iulie a întrecut așteptările tuturor, cu un record de aproximativ 900 de cazuri noi, înregistrate sâmbătă, mai exact 889 de infectări. Între timp, la ATI, numărul pacienților internați creștea, ajungând la un total de 280.

Nici duminică cifrele nu s-au relaxat foarte mult, Grupul de Comunicare Strategică anunțând 767 de noi infectări, raportate la un număr mai mic de teste, 14.889. În ceea ce privește secțiile ATI, acestea găzduiesc, în continuare, 286 de pacienți.

Astfel, săptămâna 13-19 iulie cumulează un număr de 4.923 de cazuri noi în România, dintr-un număr total de 958.622 de teste, efectuate de la începutul pandemiei.

Citește și: Noi paturi la ATI. Orban: De marți pot veni primii pacienți în Spitalul Modular de la Elias

Numărul deceselor

Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Cele mai multe persoane, dintre cele decedate au prezentat comorbidități. Însă, de-a lungul săptămânii au existat și patru pacienți care au decedat neavând nicio altă afecțiune, ceea ce pune în dificultate cadrele medicale.

Din totalul de peste 2.000 de decese, în această săptămână s-au înregistrat 142 de decese, marți fiind cel mai mare număr raportat și anume, 30.

Numărul pacienților vindecați

Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.617 de pacienți s-au vindecat.

În această săptămână, numărul pacienților vindecați și externați a fost de 925.

Cât despre cei asimptomatici, externați la cerere, aceștia sunt în număr de 362 de pacienți, săptămâna începând cu un total de 573 de externați la cerere și finalizând cu aproximativ 1.000 de persoane care au refuzat să rămână internate, mai precis, suma acestora ajungând la 935.

Vezi și: Ludovic Orban: Nu ne dorim să mai adoptăm vreo restricție

Astfel, România își păstrează cel de-al doilea loc, la nivelul infectărilor, din Uniunea Europeană. În acest sens, autoritățile declară că nu au în plan impunerea unor noi restricții. În plus, acestea se bazează foarte mult pe promulgarea Legii carantinării, care va intra în vigoare, cel mai probabil, marți.

Nu uita și de: Legea carantinei a fost promulgată de Klaus Iohannis

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri