Ludovic Orban: Nu ne dorim să mai adoptăm vreo restricție

Într-o vizită în județul Călărași, la stațiile de pompare Sultana și Făurei, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu are în plan adoptarea unor restricții, care să afecteze relansarea economică.

”Nu ne dorim să mai impunem vreo restricție sau vreo altă măsură care să afecteze economia. Oamenii au nevoie să muncească, există locuri de muncă vacante. Nu vrem nici măsuri care să afecteze libertățile cetățenești.

Desigur, acest lucru depinde de respectarea măsurilor actuale”, a declarat Ludovic Orban, în conferința de presă.

Vezi și: Ludovic Orban: Nu putem da despăgubiri fermierilor după cum vrem noi

Vor mai avea loc alegerile

Întrebat de realizarea alegerilor locale, Ludovic Orban a răspuns că trebuie evaluat dacă alegerile creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu.

Citeste si:
Orban, despre protestatarii ”fără botniță”: Unii parcă nu își...
Orban, despre protestatarii...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

”Fac apel la colegii mei pentru a crea mesaje coerente în cadrul campaniilor electorale, să nu profite de situația pandemică. Dacă nu există riscuri, se pot derula alegeri. Trebuie să ținem cont de faptul că am prelungit mandatele aleșilor locali și am amânat data alegerilor”, a adăugat Ludovic Orban.

În plus, Ludovic Orban a mai spus că nu este o decizie eminamente a Guvernului sau a Partidului Național Liberal, ci este implicat și Parlamentul.

Legea carantinei, promulgată de președinte

”Încă nu văd efectele tergiversării adoptării legii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citește mai multe: NEWS ALERT | Legea carantinei a fost promulgată de Klaus Iohannis

Citeste si:
Un primar a decedat la puţin timp după ce a aflat că a câștigat la...
Un primar a decedat la puţin...

Prim-ministrul a vorbit și despre imposibilitatea de a împiedica oamenii să solicite externarea sau de a impune carantina sau izolarea la domiciliu. Premierul a contestat încă o dată atitudinea Senatului în adoptarea Legii carantinei, generând lipsa unor pârghii legale de a controla răspândirea coronavirusului.

Legea carantinei a fost, astăzi, promulgată de către președintele Klaus Iohannis, urmând să intre în vigoare la trei de la publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri