Premierul Lodovic Orban a declarat, după ce Senatul a amânat votul pentru legea carantinei și izolării, că este revoltat și indignat de această decizie luată de PSD

PremieruluLudovic Orban a participat, împreună cu ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor şi şefilor de instituţii cu atribuţii în combaterea pandemiei de COVID-19 să amplifice la "limita maximă posibilă" controalele, pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor.

„În cadrul videoconferinței, am stabiliit o strategie, am stabilit prioritățile și mecanismele de reoganizare a activităților de control pentru protecția sănătății cetățenilor. În fiecare zi, prefecții vor coordona acțiunile de control și instituțiile care au atribuții în domeniu: Poliție, Jandarmerie, ANSVSA, ANPC, etc - toate sunt mobilizate la maximum, trebuie să raporteze zilnic și să se coordoneze în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, a declarat premierul.

„Fac un apel către toți actorii să fie responsabili, să respecte legea. Fac un apel către români să respecte regulile, să înțeleagă că suntem într-o situație în care numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze. Atunci când un cetățean nu respectă regulile, se pune în pericol pe sine și pe cei apropiați lui: familie, prieteni, colegi de birou. Virusul nu iartă pe nimeni”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că Guvernul nu vrea să impună alte restricții mediului economic.

„Obiectivul nostru este de a nu mai impune restricții, de a nu mai lua vreo măsură care să afecteze economia. Acest lucru va fi posibil doar printr-un comportament responsabil al companiilor și al fiecărui cetățean. (...) Am transmis un mesaj ferm, de aplicare a normelor fără mănuși. (...) Controalele au început, se efectuează, iar lucrurile vor continua pe scară largă”, a mai spus Orban.

Orban: Mesaj de revoltă față de amânarea legii carantinei și izolării

Senatorii au amânat dezbaterea pe legea carantinei și izolării pentru luni.

„Transmit un mesaj de revoltă și indignare față de amânarea legii carantinării și izolării de către Senat. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere a numărului de infectare. În momentul de față, Guvernul și autoritățile sunt lipsite de acest instrument. La ora actuală, nu avem această pârghie de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate. Există riscul ca acestea să se plimbe liber în societate. În toate țările democratice există această posibilitate pentru autorități. Nu pot să înțeleg de ce PSD trage de timp și ne pune bețe în roate pentru a adopta măsuri vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor. (...) Adoptați legea! Legea nu este foarte complicată. Legea permite ca într-o situație de epidemie, autorităție să dispună măsuri simple. Ce s-ar fi întâmplat în Țăndărei dacă nu am fi carantinat zona? S-ar fi împrăștiat virusul în toată zona”, a spus Orban.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri