Premierul Ludovic Orban a anunțat că ”în sfârșit avem legea carantinării”, în condițiile în care legea a intrat în vigoare astăzi. Astfel, Guvernul s-a reunit în ședință pentru a modifica hotărârea privind prelungirea stării de alertă și pentru a include în HG modificările necesare rezultate în urma adoptării Legii.

Legea carantinării a intrat de azi în vigoare. Orban: “Avem din nou la dispoziţie instrumentele pentru a lupta cu epidemia”

“Începând de azi, avem din nou, la dispoziție instrumentele pe care le are la dispoziție orice guvern, în orice țară democratică, și care să ne permită să luptăm eficient împotriva pandemiei. Sunt reglementate prin lege măsurile specifice în situația epidemiilor de boli infecto-contagioase și ne-a revenit practic dreptul de a lua măsuri de protecție a sănătății publice, măsuri de izolare, de carantinare, de tratare a pacienților în spitale sau în cadru organizat sub supraveghere medicală”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat că peste 900 de pacienți au cerut externarea și peste 3.000 de români diagnosticați cu COVID-19 nu au fost internați pentru tratament în spital.

“Obligația noastră este ca odată intrată în vigoare Legea carantinei și a izolării, în mod accelerat, să dispunem toate măsurile pe care le avem la dispoziție din punct de vedere constituțional și legal pentru a opri răspândirea epidemiei”, a adăugat Orban.

Retail jobs

Grupul de Comunicare Strategică, despre efectele deciziei CCR: Între 2 - 20 iulie au fost confirmate 10.393 noi cazuri

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis date statistice referitoare la evoluția cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curții Constituționale a României, publicată în dată de 2 iulie 2020.

În intervalul 2 - 20 iulie în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. În același interval au fost spitalizate în medie 4.071 persoane, atât în secții cât și în AȚI, în dată de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în dată de 20 iulie a.c. 4.748 persoane

Citeste si:
Ludovic Orban: România poate să elimine dependența de gazul rusesc
Ludovic Orban: România poate...

Grupul de Comunicare Strategică

Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării că persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici că persoane externate la cerere.

"De asemenea, în urmă analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătății 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. - 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor ușoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile.

Citeste si:
Arhiepiscopul problemă Teodosie rămâne în carantină
Arhiepiscopul problemă...

În aceeași situație s-au aflat categorii de persoane din centre rezidențiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifică în consecință numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus", se mai susține în informarea transmisă de GCS. Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri