Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat miercuri că în fiecare judeţ sunt pregătite locaţii pentru carantină instituţionalizată în cazul unei eventuale epidemii de coronavirus, fiind stabilite toate procedurile şi planul de măsuri.

El a subliniat că a considerat o prioritate lupta împotriva coronavirusului, respectiv prevenţia şi combaterea posibilei răspândiri a acestuia.

"Am luat decizii care ţin de persoanele care vin din zonele afectate (...). Sunt măsuri care sunt considerate severe, dar după părerea mea erau necesare, şi anume de a introduce în carantină instituţionalizată pe toţi cei care vin din localităţile de focar şi care sunt supuse măsurilor de închidere, practic, a localităţilor. De asemenea, de a ţine carantină sub forma izolării la domiciliu pe cei care vin din zonele cu cazuri de coronavirus. Avem pregătite în fiecare judeţ locaţii pentru această carantină instituţionalizată. De asemenea, suntem pe finalul procedurii de achiziţie a tuturor materialelor, echipamentelor substanţelor necesare în cadrul Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate din subordinea Ministerului Finanţelor", a declarat Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că Guvernul lucrează "constant".

"Lucrăm constant. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a avut întruniri de câte ori a fost necesar. Există celulă de criză, grup de comunicare constituit pentru a comunica oficial toate informaţiile care sunt necesare a fi comunicate public. Suntem pregătiţi pentru orice eventualitate, avem toate procedurile şi tot planul de măsuri stabilit şi ne adaptăm la orice fel de situaţie", a afirmat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri