Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că din punctul său de vedere nu se impune carantinarea Capitalei, subliniind că o astfel de decizie trebuie să se ia în baza unei analize obiective şi să nu aibă un caracter politic.

"Din punctul meu de vedere, astăzi, nu. Dar nu-mi dau cu părerea. Până la urmă, cei care hotărăsc că este o anumită dinamică, sunt anumite date pe care nu le am la dispoziţie integral. Aceasta este o decizie care trebuie să se facă pe baza unei analize obiective, pe baza analizării nu numai statice a indicatorilor, ci şi a dinamicii, a diferiţilor factori care pot să contribuie, a riscurilor posibile care există, a unor chestiuni care să nu ţină cont strict de rata de infectare, ci şi de capacitatea de tratare, de disponibilitatea de personal. În funcţie de aceste analize trebuie să se ia deciziile, iar decizia, din punctul meu de vedere, nu trebuie să fie cu caracter politic", a declarat Orban, la Senat, întrebat dacă crede că Bucureştiul ar trebui carantinat, scrie Agerpres.

El a arătat că la nivelul coaliţiei nu au existat discuţii despre indicatorii pentru luarea deciziei de carantinare a unei zone.

"Cu cât mai mulţi români respectă măsurile de protecţie sanitară, cu atât sunt necesare mai puţine măsuri de restricţie. Nu sunt adeptul măsurilor de restricţie, sigur că atunci când a fost necesar am luat astfel de măsuri de restricţie. Pe de altă parte, am fost permanent atenţi la apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor, în acelaşi timp o atenţie acordată bunei funcţionări a economiei pentru că la urma urmei urmăriţi şi comparaţi şi cu alte ţări. Noi nu am avut decât un mic lockdown în perioada stării de urgenţă şi nici atunci nu am închis toate activităţile economice aşa cum au procedat alte ţări, iar după trecerea din starea de urgenţă în starea de alertă au apărut restricţii doar pe câteva domenii cum sunt evenimentele, activitatea culturală şi restaurantele în spaţii închise", a mai spus Orban.

Acesta a precizat şi că susţine măsura privind suspendarea activităţii operatorilor economici în cazul în care aceştia nu respectă legea.

"Personal, susţin această măsură şi am susţinut această măsură. Eu credeam că s-a depus amendament la Senat pe tema aceasta. (...) La dezbaterea în Camera Deputaţilor voi vorbi cu colegii mei să se depună un amendament, dacă nu se poate găsi o formulă astfel încât Guvernul să modifice", a adăugat Orban.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri