România, printre statele cu cea mai mare rată de pozitivare din Europa

România înregistrează, în ultimele săptămâni, printre cele mai mari rate de pozitivare din Europa. O medie a ultimelor șapte zile arată că 4,5 români au fost depistați pozitiv din 100 de teste realizate zilnic. Rata pozitivării în țara noastră a crescut constant de la începutul lunii iunie, când România a înregistrat cele mai puține persoane infectate per număr de teste realizate zilnic – 1,6%.

Cele mai mari rate de pozitivare în România s-au înregistrat la începutul lunii aprilie și depășeau 12%, însă atunci se realizau între 2.000 și 4.000 de teste zilnice, mult mai puține față de testele prelucrate în acest moment, scrie G4Media.

În ceea ce privește Europa, conform datelor furnizate de Our World in Data, zona de sud-est are în acest moment cea mai mare rată de pozitivare: Ucraina 7,7%, Croația – 7%, Bulgaria – 5,5%, România – 4,9% și Serbia – 4% este top 5 al Europei în ceea ce privește persoanele depistate pozitiv, raportat la numărul de teste realizate zilnic.

O rată mare de pozitivare, în creștere în ultima vreme, o întâlnim și în Cehia – 3,30%.

La polul opus, cele mai mici rate de pozitivare se întâlnesc în țările nordice (cu excepția Suediei – 3,4%): Finlanda – 0,2%, Norvegia – 0,2%, Danemarca – 0,3%, Țările Baltice – între 0,2-0,4%.

Citeste si:
Israelul a reuşit să controleze al doilea val şi prevede...
Israelul a reuşit să...

care realizează cele mai multe teste zilnice, ajungând până în acest moment la peste 50 de milioane.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Promo Wall-Street

Setari Cookie-uri