Orban, despre noile restricții: Analizăm dacă le aplicăm în toată țara sau numai în anumite zone, la mare, în București

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre noile restricții ce au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Ludovic Orban a arătat că el este și șeful CNSU și că va analiza la nivel de Guvern dacă noile măsuri vor fi implementate în toată țara sau numai în anumite zone, aglomerate, dând ca exemplul litoralul și Capitala, potrivit Digi24.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (...) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Încă analizăm, încă purtăm discuții”, a răspuns Orban, întrebat dacă va adopta în Guvern măsurile întocmai cum au fost ele anunțate de CNSU.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Măsura se aplică în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Citeste si:
NEWS ALERT | Terasele se închid la ora 23:00 în șapte județe și...
Noi restricții în România, ca...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

De asemenea, se închid terasele la ora 23:00, iar sălile de jocuri de noroc vor fi și ele închise după ora 23:00. Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Măsurile sunt valabile de la data de 1 august.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri