Comisia Europeană a semnat un contract de 63 de milioane de euro cu compania farmaceutică Gilead, pentru furnizarea medicamentului anti-coronavirus Veklury - numele de marca pentru Remdesivir, transmite Reuters.

Este vorba despre o cantitate suficientă pentru tratamentul a 30.000 de pacienți cu simptome grave de COVID-19, a declarat Dana Spinant, purtătoarea de cuvânt a CE.

Loturile de Veklury vor fi disponibile începând din august pentru cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene și pentru Regatul Unit.

Potrivit calculelor Reuters, Gilead va vine medicamentul în Europa pentru 2.100 de euro pe pacient sau 2.467 de dolari. Această sumă ar putea fi puțin mai mare decât prețul de 2.340 dolari stabilit de Gilead pentru națiunile mai înstărite la sfârșitul lunii iunie, deși nu au fost dezvăluite toate condițiile acordului.

Prima tranșă va fi suficientă doar pentru nevoile imediate, însă Comisia se pregătește și pentru achiziționarea în comun a unor cantități suplimentare de Remdesivir, începând din octombrie.

Remdesivir este în prezent singurul medicament care a primit o autorizație condiționată de introducere pe piață de către UE pentru utilizarea sa la pacienții cu COVID-19.

Reamintim că SUA au cumpărat aproape toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva COVID-19.

Medicament creat anterior împotriva Ebola, dar neaprobat spre utilizare, Remdesivir a demonstrat că reduce timpul de recuperare pentru pacienţi infectaţi cu COVID-19. Primele 140.000 de doze au fost deja consumate în cadrul studiilor medicale din întreaga lume.

Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru iulie și 90% din august și septembrie.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri