Starea de alertă va fi prelungită fără restricții suplimentare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă începând cu 16 august, o hotărâre de guvern în acest sens urmând să fie supusă aprobării în şedinţa de Guvern, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"În urma aprobării hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc ieri, astăzi venim cu hotărârea de guvern prin care propunem prelungirea pe încă 30 de zile ", a declarat Arafat în cadrul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Şeful DSU a făcut această precizare, la solicitarea premierului, care l-a întrebat dacă proiectul de HG privind prelungirea stării de alertă este pregătit pentru dezbatere şi aprobare.

Arafat a adăugat că HG-ul va conţine "modificări minimale" fără "restricţii suplimentare".

Faţă de cele arătate, premierul a precizat că HG-ul privind prelungirea stării de alertă va fi publicată vineri în Monitorul Oficial.

Citeste si:
Generali extinde acoperirea asigurărilor de viață și pentru...
Generali extinde acoperirea...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Odată cu ieșirea din starea de urgență, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri