O navă de pescuit care a plecat din Seattle în luna mai a revenit cu primele dovezi directe că anticorpii împotriva noului coronavirus funcționează și țin o altă infecție departe, scrie New York Times.

Trei membri ai echipajului unui vas de pescuit din Seattle care au fost depistaţi cu anticorpi neutralizanţi la noul coronavirus înainte de îmbarcare au rămas sănătoşi, cu toate că 85% din ceilalţi angajați s-au îmbolnăvit, fapt care ar putea indica tipul de imunitate protectoare faţă de o reinfecţie, potrivit unui nou studiu american.

Din echipajul de 122 de persoane ai vasului de pescuit, peste o sută de membri au fost loviti de infecție în 18 zile petrecute pe mare. Doar trei marinari, care aveau deja anticorpi, nu au făcut COVID-19, arată sursa citată.

Imunitatea te protejează sau nu de o nouă infectare?

Cu toate că este vorba despre un studiu la o scală mică, acesta este o dovadă directă a unei conexiuni între prezenţa anticorpilor neutralizanţi - cei care împiedică virusul să infecteze celulele - şi protecţia faţă de infecţie.

Studiul a fost postat online săptămâna trecută, dar nu a fost încă publicat într-un jurnal științific. Cu toate acestea este luat în calcul de oamenii de știință.

„Am considerat că este o veste suficient de bună încât să o spun familiei mele”, afirmă Michal Tal, imunolog de la Universitatea Stanford, citat de New York Times.

Cercetători din Seattle au testat în luna mai 120 din cei 122 de oameni ce urmau să se îmbarce la bordul vasului de pescuit „American Dynasty” - atât pentru o infecţie activă cu coronavirus, cât şi pentru anticorpi. Testele pentru coronavirus au ieşit negative în cazul tuturor, în timp ce şase dintre ei aveau anumite niveluri de anticorpi la coronavirus. Doar trei prezentau însă anticorpi neutralizanţi.

Nava a revenit la ţărm la peste două săptămâni de la plecare după ce o persoană a prezentat simptome şi a avut nevoie de spitalizare. În cursul următoarelor 50 de zile alţi 104 membri ai echipajului au fost depistaţi pozitiv.

Cercetătorii au reanalizat mostrele anterioare după ce au aflat de epidemia de COVID-19 în rândul personalului de pe vas şi au făcut teste suplimentare. Cei cu anticorpi neutralizanţi nu au contractat virusul - şi nici nu au prezentat simptome - în timp ce aceia cu niveluri scăzute de anticorpi s-au regăsit printre cei depistaţi ulterior pozitiv.

„Doar analizând numerele, devine clar că este puțin probabil ca toate aceste trei persoane să fie protejate din întâmplare”, a declarat Florian Krammer, imunolog la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai - New York.

„Prin urmare prezenţa anticorpilor după o infecţie anterioară se asociază semnificativ cu protecţie împotriva reinfecţiei”, se arată în studiu.

American Seafoods, compania care operează vasul, a încheiat o colaborare cu Universitatea Washington pentru un program de testare a angajaţilor.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri